U trendu

Lalatović: Vojvodina i Novi Sad zaslužuju Evropu

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da se nada da će njegova ekipa uspeti da izbori mesto koje vodi u evropska takmičenja, a uputio je i čestitke Crvenoj zvezdi na osvojenoj tituli.

Vojvodina je u Beogradu sa 3:1 pobedila Zvezdu, novog šampiona Srbije, koji je nastupio u rezervnom sastavu.

„Dajemo maksimum u svakoj utakmici. Ovo je nov tim, ima mnogo novih igrača. Kako vreme odmiče igramo sve bolje. Bodove smo nesrećno gubili, da se fudbal igra 88 minuta mi bismo danas bili drugi. Sreću smo zaslužili. Zadovoljan sam. Novi Sad i ovaj klub zaslužuju da budu predstavnici u kvalifikacijama za Ligu Evropa“, rekao je Lalatović.

Lalatović je čestitao ekipama na dobroj igri, po „teškom i sparnom vremenu“.

„Prvih 15 minuta smo igrali jako dobro, a potom je moja ekipa odjednom stala i pustila Zvezdu da dominira. Drugo poluvreme smo igrali mnogo bolje, držali sve pod kontrolom, bili smo agresivniji, počeli da dobijamo duele. Posle je bilo mnogo lakše“, kazao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, Vojvodini nije bilo lako posle teške utakmice sa Čukaričkim u prošlom kolu, kao i da će biti teško u preostale dve utakmice, ali da se nada da će njegova ekipa uspeti da ostvari cilj.

„Možda smo mogli da damo još koji gol, mogla je i Zvezda, ali prednost od jednog gola bila bi najpravednija. Zvezdi čestitam na osvojenoj tituli na ovakav način, koji ja ne pamtim. Miodrag Božović je pokazao da je preporodio Zvezdu i da je najbolji trener. Sve čestitke idu njemu“, rekao je Lalatović novinarima posle utakmice.

Član stručnog štaba Zvezde Srdjan Maksimović, koji se pojavio na konferenciji zbog toga što je Miodrag Božović isključen, čestitao je Vojvodini na zasluženoj pobedi.

„Posle početne inicijative Vojvodine, bili smo poluzbunjeni. Posle smo uspostavili balans i bilo je dobro u prvom poluvremenu. U drugom smo bili rastrzani, grešili smo. Osetio se diskontinuitet igara kod pojedinih igrača“, rekao je Maksimović.

On je kazao da je da je razumljivo što je Zvezda nastupila u rezervnom sastavu i što su dobili šansu oni koji nisu mnogo igrali do sada u sezoni.

„Normalno je da posle osvojene titule šansu pružimo igračima sa manjom minutažom, momcima koji su naporno trenirali i bili posvećeni cilju koji smo ispunili. Na kraju krajeva, imamo konfor da u poslednjim utakmicama ukažemo njima šansu, ujedno se pripremajući za Evropu“, kazao je Maksimović.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Radniku u Surdulici, dok će Vojvodina u Novom Sadu dočekati Borac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.