U trendu

Lalatović: Zaslužili smo plasman u Ligu Evropa

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi igrači moraju da daju sve od sebe kako bi pobedili Partizan u poslednjem kolu Super lige Srbije i izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, čime bi klub uspešno završio sezonu.

Sve utakmice sedmog kola plej-ofa počeće u subotu od 19 časova, a Vojvodina će u Beogradu igrati protiv Partizana. Crno-beli su drugi na tabeli sa 37 bodova, a Vojvodina ima bod manje i želi da nastavi seriju od tri pobede kako bi se domogla mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Novosadjanima pobeda garantuje mesto u kvalifikacijama, a mogli bi u evropsko takmičenje i u slučaju remija, pa čak i poraza, ali bi trebalo i da se poklope rezultati utakmica Čukarički – Radnik i Crvena zvezda – Radnički.

Čukarički ima 36 bodova, koliko i Vojvodina, a Radnički bod manje.

„Atmosfera je fenomenalna. Igrači dobro rade i dobro su raspoloženi. Ovo je poslednja utakmica u sezoni posle koje će otići na odmor i nadam se da će to učiniti sa osmehom na licu, odnosno da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Čeka nas jako težak meč, samim tim što je Partizan pred ovu utakmicu vratio igrače sa odmora, što samo pokazuje da, poput nas, vrlo ozbiljno shvata ovaj susret. Oni će želeti da pobede pred svojim navijačima, kao što ćemo i mi hteti da se u dobrom svetlu predstavimo pred beogradskom publikom“, rekao je Lalatović.

Lalatović zbog žutih kartona neće moći da računa na Novicu Maksimovića, Nikolu Trujića i Darka Puškarića, dok je Dušan Mićić i dalje povredjen.

Trener Vojvodine rekao je da se nada da će stadion Partizana biti pun i ocenio da njegova ekipa pre Radničkog zaslužuje da igra u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

„A na svega 500 metara udaljenosti, igraće se takodje jako važna utakmica izmedju Crvene zvezde i Radničkog iz Niša, koji je naš glavni konkurent u borbi za Evropu. Mislim da smo ove sezone apsolutno pokazali da pre Radničkog zaslužujemo mesto na evropskoj sceni, jer smo ih pobedili dva puta za samo 10 dana, prvo 0:3 u Nišu, a potom 4:0 u Novom Sadu. Borac im je takodje dao četiri gola, tako da ako ima neke sportske pravde, verujem da ćemo sezonu završiti ispred njih, jer smo u medjsobnim duelima bili mnogo, mnogo uspešniji. Usredsredjeni smo na to da što bolje pariramo Partizanu i damo sve od sebe da zabeležimo novu pobedu“, naveo je on.

Ove sezone Lalatović je predvodeći Borac i Vojvodinu, posle trenera Zvezde Miodraga Božovića, osvojio najviše bodova u Super ligi.

„Po učinku ove sezone, posle Grofa Božovića sam najuspešniji trener u Super ligi, jer imam najviše pobeda i najviše osvojenih bodova. Ovo je moja najuspešnija sezona u trenerskoj karijeri i jako mi je drago zbog toga, kao što mi je drago i zbog Borca i Vojvodine, koja će imati uspešnu sezonu ukoliko izborimo plasman u Evropu. Predvodeći oba tima, ove sezone sam do sada osvojio 68 bodova, a voleo bih da na kraju to bude preko 70“, rekao je Lalatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar