U trendu

Lavileni se izvinio zbog poredjenja sa zviĹžducima Ovensu

Svetski rekorder u skoku s motkom Reno Lavileni izvinio se danas zbog izjave u kojoj je ponašanje brazilskih navijača uporedio sa zvižducima Džesiju Ovensu na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine.

Brazilski atletičar Tijago Braz da Silva napravio je prošle noći veliko iznenadjenje, pošto je osvojio zlatnu medalju u skoku s motkom na Igrama u Riju rezultatom šest metara i tri centimetra.

Francuz Lavileni, šampion iz Londona, osvojio je srebro s preskočenih 5,98 metara. On je u poslednjem pokušaju podigao lestvicu na 6,08 metara, a dok se pripremao za skok, publika je počela da zviždi.

„Publika je 1936. bila protiv DĹžesija Ovensa. Od tada nismo videli neĹĄto ovako. NeĹĄto se mora preduzeti po tom pitanju. To nije dobra slika za Olimpijske igre. Nisam niĹĄta učinio Brazilcima. Poremetilo me to ĹĄto sam osetio njihovu zlobu, a bavim se sportom u kojem se to ne dogadja“, rekao je Lavileni neposredno posle takmičenja.

Svestan kakvo je poredjenje napravio, vrlo brzo je uputio izvinjenje.

„Oprostite zbog loĹĄeh poredjenja. Učinio sam to ‘vruće glave’ i shvatam da sam pogreĹĄio. Ĺ˝elim svima da se izvinim“, napisao je svetski rekorder na svom tviter nalogu, prenosi agencija Hina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar