U trendu

Le Talek: U Rusiji bih imao veće pare, ali ovo je posebno

Jedan od junaka pobede Crvene zvezde u 150. večitom fudbalskom derbiju protiv Partizana Damjan Le Talek izjavio je da nikada u životu nije doživeo ništa slično i da je evidentno da je dolaskom među crveno-bele napravio pravi potez.

„Bilo je odlično, pobedili smo u gostima. Čuo sam da nismo pobedili nekoliko godina na stadionu velikog rivala i zato je radost veća. Čini mi se da je polovina navijača bila naša i radost sa njima je zato bila veća. Prvi put mi je bilo ovako, nisam doživeo ništa slično u karijeri. Osećaj je jedinstven“, izjavio je Le Talek za zvanični sajt kluba.

On je posebno imresionirao u poslednjih 20 minuta kada je posle isključenja Aleksandra Lukovića prinudno prešao na poziciju štopera.

„Prvi put sam u zvaničnom meču igrao štopera. Istina je, mogu da igram bilo gde. Ako trener traži da igram štopera, nije problem“.

Le Talek ističe da mu imponuje podatak da je prvi Franzuz koji je zaigrao u srpskom večitom derbiju.

„Srećan sam što je tako jer volim da sam prvi u svemu. To je dobar podatak, jer sad i u Francuskoj zbog mene pričaju više o Zvezdi i njenim pobedama. Bio sam svestan veličine kluba i pre nego što sam došao, zato sada još više verujem da možemo sve da pobedimo i nastavimo sa rekordima.

Prema njegovim rečima sada je definitivno jasno da je dolazak u Zvezdu iz ruske Mordovije bio pravi potez.

„Mogao sam u Rusiji da ostanem u nekom manjem klubu i da igram za veće pare. Ali, u Zvezdi znam da će moja igra biti bolja u ovom timu i da će svi to videti. Kada se igra dobar fudbal možeš da pokažeš koliko znaš, kada je ekipa loša ni igre pojedinaca se ne vide. Zvezda igra baš lep fudbal i hoću da se uklopim u to“, poručio je Le Talek.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.