U trendu

Lenoks Luis i Vil Smit nosiće kovčeg na sahrani Muhameda Alija

Bivši svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Lenoks Luis i holivudski glumac Vil Smit nosiće, izmedju ostalih, kovčeg na sahrani jednog od najboljih sportista 20. veka Muhameda Alija, preneli su danas britanski mediji.

Muhamed Ali umro je u noći izmedju petka i subote od komplikacija izazvanih Parkinsonovom bolešću, od koje je bolovao poslednje tri decenije. Imao je 74 godine.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC) Britanac Lenoks Luis, koji je vladao boksom kao neporaženi svetski šampion u teškoj kategoriji, nosiće kovčeg na sahrani, zajedno sa holivudskim glumcem Vilom Smitom. Smit je nominovan za Oskara i Zlatni globus za glavnu ulogu u filmu o životu Muhameda Alija.

Takodje, kovčeg će nositi i Džeri Elis, brat bivšeg svetskog šampiona i Alijevog sparing partnera Džimija Elisa, kao i drugi Alijevi rodjaci i prijatelji.

Sahrana će se obaviti u petak u njegovom rodnom gradu Luivilu u Kentakiju.

Kako su preneli svetski mediji, sahrani Muhameda Alija prisustvovaće brojne poznate ličnosti, a izmedju ostalih, govoriće predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, bivši predsednik SAD Bil Klinton, kalifornijski imam Zaid Šakir i kralj Jordana Abdulah drugi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.