U trendu

Leonardo: Poredili su me sa Ronaldinjom

Novi fudbaler Partizana Leonardo Da Silva Sousa rekao je danas da se u Beogradu već oseća kao kod kuće, da misli da je izabrao pravi klub, a kada je opisivao sebe naveo je da su ga tokom karijere poredili sa Ronaldinjom.

„Veoma sam srećan što sam ovde. Dobro sam primljen, osećam se kao kod kuće i drago mi je što sam došao. Partizan je klub koji ima strukturu, tradiciju i ambiciju. Pratio sam utakmice i mislim da je ovo pravi klub za mene“, rekao je Leonardo na promociji na stadionu Partizana.

Leonardo, dvadesetčetvorogodišnji vezni fudbaler, sa Partizanom je potpisao trogodišnji ugovor, a nosiće dres sa brojem 42.

Brazilac nije igrao poslednjih šest meseci. Kako je rekao, nada se da će mu biti potrebno mesec do dva da udje u pravu formu.

On je igrajući za ruski Anži dao dva gola Partizanu na pripremama u Turskoj prošle godine. Upitan da li je to bilo „sudbonosno“, fudbaler je odgovorio da se ne seća toga.

Upitan za nadimak, rekao je da su ga tokom karijere poredili sa Ronaldinjom.

„Zbog sličnosti su me poredili sa Ronaldinjom. Navijači su me do sada u karijeri veoma cenili i zbog toga imam otvorena vrata. Nadam se da ću i ovde imati podršku navijača. Igram za svoj klub i navijače i to mi daje podstrek i energiju“, rekao je Leonardo.

On je dodao da je čuo za sunarodnike Žuku i Klea i istakao je da se nada da će imati slične uspehe u Partizanu kao njih dvojica.

Kada je reč o pozicijama na terenu, rekao je da sebe smatra „univerzalnim igračem“, da može da pokriva mnogo pozicija i da je na treneru da odluči gde će igrati.

Upitan da li je čuo za „večiti“ derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana, Leonardo je odgovorio: „Da, mnogo toga“.

Leonardo je profesionalnu karijeru počeo u kiparskom Enosisom, a igrao je još za ukrajinski Metalurg, Gabalu iz Azerbejdžana, dok mu je poslednji klub bio ruski Anži.

„Veoma mlad sam otišao iz Brazila u Evropu. Početak je svakako bio veoma težak“, rekao je Leonardo.

Brazilski fudbaler je deveto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Prethodno su došli Petar Djuričković, Milan Radin, Nemanja Miletić, Saša Marjanović, Miroslav Radović, Marko Janković, Nikola Djurdjić i Bojan Ostojić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar