U trendu

Lešnjak: Rezultat iz prvog meča naša jedina prednost

Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da je rezultat iz prve utakmice jedina prednost njegove ekipe u utakmici protiv kazahstanskog Ordabasija u revanš meču prvog kola Lige Evropa.

„Očekuje  nas jako teška utakmica u četvrtak. Naša jedina prednost je rezultat iz prve utakmice, a sve ostalo je na njihovoj strani: naš dug let, domaćinstvo, vremenaska razlika. Bitno je reći da se nećemo braniti u revanšu, jer razmišljamo o koeficijentu za naše ekipe“, rekao je Lešnjak novinarima u Beogradu.

Čukarički je u prvom meču pobedio 3:0, a imao je i promašen penal, dok je Ordabasi igrao sa desetoricom od 29. minuta. „Brdjani“ na put polaze u sredu popodne, a onda lete pet sati, do Šimkenta, u koji sleću po 23 sata po lokalnom vremenu (četiri sata vremenske razlike).

„Znamo šta nas čeka. Sigurno ćemo otići tamo da damo se od sebe. Ne samo da prodjemo, nego da ostvarimo i dobar rezultat. Ordabasi ima nekoliko dobrih igača i neće biti lako“, rekao je Lešnjak.

Levi bek Stefan Živković kazao je da je tim spreman za revanš.

„Čeka nas teška utakmica, ali smo spremni na to. Šef nam je ukazao na greške koje smo pravili uprvom meču. Sada želimo da svedemo te greške na minimum i idemo na dobar rezultat. Prolazak jeste prioritet, ali nećemo igrati slabije u odnosu na prvu utakmicu. Znači nam ovaj meč i za samopouzdanje pred nastavak takmičenja“, rekao je Živković.

Vezni igrač Dragoljub Srnić istakao je da rivala ne treba potcenjivati.

„Imamo izvanredan rezultat koji smo napravili kod kuće, ali ne smemo se opuštati. Bićemo maksimalno koncentrisani. Očekuje nas težak put tamo, a Ordabasi nije za potcenjivanje. Oni su ovde igrali posle teškog puta koji su imali. Znam da su putovali skoro 24 sata i dolazili iz dve grupe. Ja se nadam prolasku“, rekao je Srnić.

U Čukaričkom jedino Filip Stojković ima problema sa povredama i ne zna se da li će putovati, a Lešnjak je kazao da se za sada na spisku nalaze 22 fudbalera.

Čukarički na put polazi čarter letom sutra u 14.00. Utakmica se igra u četvrtak u 14.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.