U trendu

Lester novom pobedom nastavio pohod ka tituli

Fudbaleri Lestera sve su bliži osvajanju trofeja u Premijer ligi Engleske, pošto su danas u utakmici 32. kola pobedili Sautempton sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je kapiten „lisica“ Vesli Morgan u 38. minutu kada je posle centaršuta Kristijana Fuksa s levog boka u šesnaestercu nadskočio Žozea Fontea.

U prvih pola sata igre na stadionu „King pauer“ (King Power) nije bilo uzbudjenja, da bi Sautempton u 35. minutu došao do prve prave prilike, ali je Kasper Šmajhel odbranio udarac Fontea sa ivice šesnaesterca.

Lester je veoma brzo posle prve dobre šanse stigao do prednosti, a onda je u nastavku susreta uglavnom kontrolisao tempo meča.

Sautempton je pokušavao da probije odbranu Lestera, ali su centrani defanzivci „lisica“ Morgan i Robert Hut zaustavili rivale, pa su na kraju došli do pete uzastopne pobede od 1:0.

Srpski fudbaler Dušan Tadić odigrao je celo drugo poluvreme za Sautempton.

Lester šest kola pre kraja šampionata zauzima prvo mesto sa 69 bodova, sedam više od drugoplasiranog Totenhema, dok je Arsenal s utakmicom manje na trećoj poziciji i 58 bodova. S druge strane, Sautempton sedmo mesto sa 47 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.