U trendu

Lester porazom počeo odbranu titule u Premijer lige

Fudbaleri Lestera porazom su počeli odbranu titule u Premijer ligi, pošto su danas u gostima u prvoj utakmici nove sezone izgubili od Hala s 1:2.

Hal je poveo golom Adama Diomandea u drugom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena, a izjednačenje Lesteru doneo je Rijad Mahrez u 47. iz jedanaesterca. Pobedu Halu, povratniku u Premijer ligu, doneo je Roberd Snodgras pogotkom u 57.

Prvo poluvreme na stadionu „KCOM“ bilo je prilično uzbudljivo, pošto su oba tima imali nekoliko dobrih šansi, ali su mreže sve do same završnice mirovale.

Domaćin je do prednosti došao u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela posle gužve u šesnaestercu nakon kornera s desne strane koji je izveo Snodgras. Kertis Dejvis bio je najviši u skoku, ali je njegov udarac sjajnom paradom odbranio Kasper Šmajhel, da bi u nastavku akcije Abel Ernandes uhvatio „makazice“, a Diomande okrznuo loptu, te je gol pripisan njemu.

Posle samo petnaestak sekundi igre u drugom poluvremenu Tom Hadlston je na ivici šesnaesterca oborio Demaraja Greja, pa je arbitar Majkl Din dosudio jedanaesterac, a siguran izvodjač minut kasnije bio je Mahrez.

Šampion Engleske, ipak, nije uspeo da dodje do preokreta, a čak je i Hal na kraju stigao do trijumfa.

Dobro je tekao napad Hala po desnoj strani, pa je posle centaršuta lopta završila u šesnaestercu, a tamo je nakon odbitka pokupio Snodgras, te snažnim udarcem s oko 13 metara savladao Šmajhela.

Imali su gosti do kraja meča inicijativu i nekoliko dobrih situacija pred golom Eldina Jakupovića, ali je golman Hala ostao sačuvao svoju mrežu.

Hal će u narednom kolu gostovati Svonsiju, dok će Lester dočekati Arsenal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.