U trendu

Liverpul pobedio Čelsi na Stamford Bridžu

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u Londonu Čelsi sa 2:1, u utakmici petog kola Premijer lige i naneli mu prvi poraz u prvenstvu.

Liverpul je poveo u 17. minutu golom Dejana Lovrena, a vodjstvo je duplirao Džordan Henderson u 36. minutu. Jedini gol za Čelsi postigao je Dijego Kosta u 61. minutu, što je bio njegov šesti gol u poslednjih šest prvenstvenih utakmica.

Čelsi je tako vezao dve utakmice bez pobede, posle remija u prošlom kolu sa Svonsijem (2:2), pa je treći na tabeli sa 10 bodova. Liverpul se izjednačio sa Čelsijem po broju bodova, vezao je dve pobede, odnosno tri utakmice bez poraza i zauzima četvrto mesto na tabeli.
 
Liverpul je bio bolji na početku utakmice a poveo je u 17. minutu golom Lovrena. Filipe Kutinjo je izveo slobodan udarac sa leve strane, lopta je došla na drugu stativu do Lovrena, koji je posle loše odbrane Čelsija izbegao ofsajd zamku i iz polu-voleja je poslao u mrežu.

„Crveni“ su nastavili sa napadima, a Danijel Staridž je u 25. minutu mogao da duplira vodjstvo, kada je oštro šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla pored stative.

Čelsi je posle toga uspeo da se vrati u igru, ali sve do 36. minuta kada je Geri Kejhil u pokušaju da izbaci loptu iz kaznenog prostora dodao do Džordana Hendersona, koji je sa oko 30 metara poslao loptu u gornji desni ugao gola Tiboa Kurtoe.

Liverpul je i u drugom poluvremenu kontrolisao igru. Čelsi je pokušavao uglavnom preko Vilijana ali nije uspevao da napravi ozbiljniju šansu sve do 61. minuta. Srpski reprezentativac Nemanja Matić dobro je prošao po levoj strani i sa gol aut linije vratio loptu pred gol, a Kosta je sa oko šest metara bez problema poslao u mrežu.

Kosta je i tri minuta kasnije bio u šansi, ali je šutirao u golmana Simona Minjolea.

Čelsi je u nastavku pokušavao da izjednači, ali je Liverpul uspevao da drži loptu. Najozbiljniju šansu do kraja utakmice imao je Liverpul u 82. minutu kada je pokušao Divok Origi, ali je golman „plavaca“ uspeo da odbrani.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.