U trendu

Liverpul pobedio Lester

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu lidera šampionata Lester sa 1:0 u utakmici 18. kola Premije lige i naneli mu tek drugi prvenstveni poraz.

U utakmicama tradicionalo igranim na drugi dan Božića, „boksing dej“, danas nije pobedila nijedna gostujuća ekipa.

U derbiju 18. kola jedini gol na Enfildu u duelu Liverpula i Lestera postigao je Kristijan Benteke u 63. minutu posle asistencije Roberta Firmina.

Benteke je u sudijskoj nadoknadi vremena mogao da postigne i drugi gol, kada je u kontranapadu krenuo ka praznom golu Lestera, ali je njegov šut u poslednjem trenutku izblokirao protivnički igrač.

Prvi put od maja 2015. godine Lester nije uspeo da postigne makar jedan gol u utakmicama u Premijer ligi.

Liverpul je ostvario sedmu prvenstvenu pobedu, prekinuo je niz od tri utakmice bez pobede i zauzima osmo mesto na tabeli sa 27 bodova. Lester je pretrpeo tek drugi poraz u prvenstvu i prvi je na tabeli sa 38 bodova. Njegovu poziciju mogao bi da preuzme Arsenal, ako večeras od 20.45 pobedi Sautempton.

Mančester siti je na svom terenu pobedio Sanderlend sa 4:1 i ostao u trci za prvo mesto na tabeli.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, pošto je Siti do 22. minuta vodio sa 3:0. Nijedan klub u istoriji Premijer lige na „boksing dej“ nije tako brzo stekao prednost od 3:0.

Siti je poveo golom Rahima Sterlinga u 13. minutu, kada je glavom poslao loptu u mrežu posle dobrog centaršuta Kevina de Brujnea sa desne strane.

Na 2:0 povisio je Jaja Ture samo četiri minuta kasnije dobrim udarcem sa dvadesetak metara. Treći pogodak postigao je Vilfred Boni u 22. minutu, ponovo posle centaršuta De Brujnea, koji je u 54. minutu postigao četvrti pogodak.

Jedini gol za Sanderlend postigao je Fabio Borini u 59. minutu. Siti je mogao i ubedljivije da pobedi, ali je Boni u 69. minutu promašio penal.

Fudbaleri Čelsija i Votforda odigrali su na Stamford Bridžu nerešeno 2:2. Čelsi je sa klupe predvodio privremeni trener Gus Hidink, ali njegova ekipa nije uspela da ostvari drugu uzastopnu pobedu.

Čelsi je poveo u 32. minutu golom Dijega Koste posle kornera i velike gužve u šesnaestercu gostiju. Srpski fudbaler Nemanja Matić je u 41. minutu igrao rukom u šesnaestercu, pa je dosudjen penal, a minut kasnije gol je postigao Troj Dini.

Gostujući tim preokrenuo je rezultat u 56. minutu, kada je lopta posle šuta Odiona Igala na putu ka mreži pogodila Garija Kejhila i prevarila golmana Tiboa Kurtou. „Plavci“ su u 65. minutu izjednačili golom Koste, posle dodavanja Vilijana.

Čelsi je mogao da postigne treći gol, ali je Oskar u 80. minutu promašio jedanaesterac, poslao je loptu preko prečke. Penal je dosudjen posle prekršaja Valona Behramija nad Edenom Azarom.

Čelsi je ostao na 15. mestu na tabeli sa 19 bodova, a Votford, koji je prekinuo niz od četiri pobede, zauzima sedmo mesto na tabeli sa 29 bodova.

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom Vajt Hart Lejnu Norič sa 3:0. Dvostruki strelac u domaćem timu bio je Hari Kejn, koji je u 26. minutu iz penala postigao gol, a zatim je mrežu pogodio i u 42. minutu. On je postigao 10 golova u poslednjih devet prvenstvenih utakmica.

Konačan rezultat postavio je Troj Kerol u 80. minutu. Posle druge uzastopne pobede Totenhem je četvrti na tabeli sa 32 boda, a Norič, koji je pretrpeo deveti prvenstveni poraz, zauzima 17. mesto na tabeli sa 17 bodova.

Svonsi je na svom terenu pobedio Vest Bromvič sa 1:0 golom Ki Sung Jonga i prekinuo niz od sedam utakmica bez pobede, bez golova završen je duel Bornmuta i Kristal Palasa, a nerešeno je bilo i na utakmici Aston Vile i Vest Hema, 1:1.

Kasnije igraju Njukasl – Everton.

Ranije danas Sotuk je na svom terenu pobedio Mančester junajted sa 2:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.