U trendu

Liverpul remijem do četvrtfinala, Braga i Sevilja sigurni

Fudbaleri Liverpula, Brage, Sevilje, Šahtjora i Borusije Dortmund plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa.

Liverpul je plasman obezbedio remijem sa Mančester junajtedom od 1:1, nakon pobede od 2:0 u prvom meču. Šahtjor je posle 3:1 u prvoj utakmici večeras pobedio sa 1:0 u Briselu. Borusija je u prvoj utakmici pobedila 3:0, a večeras je na Vajt hart lejnu slavila sa 2:1.

Braga je je dostigla prednost Fenerbahčea od 1:0 iz prvog meča i večeras je slavila sa 4:1. Treći gol portugalskog tima delo je srpskog internacionalca Nikole Stojiljkovića. Sevilja je na svom terenu pobedila Bazel sa 3:0, dok je u prvom meču bilo 0:0.

Mančester junajted je večeras poveo iz penala, koji je u 23. minutu dosudio srpski sudija Milorad Mažić kada je Natanijel Klajn sapleo Antonija Marsijala. Francuski internacionalac sigurno je izveo penal i doneo svom timu 1:0.

Samo tri minuta kasnije moglo je da bude 1:1, ali je Danijel Staridž iz slobodnog udarca pogodio prečku. Gosti su imali još jednu dobru šansu, a Junajted jednu, ali je u finišu poluvremena gostujući tim izjednačio.

Filip Kutinjo je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i iz blizine, skoro iz mrtvog ugla lobovao Davida de Heu za 1:1. Junajted u drugom poluvremenu nije imao nijednu jedinu šansu, a Kutinjo je imao jedan sjajan udarac, ali je De Hea odbranio.

Borusija je u Londonu vodila sa 2:0 golovima Pjer-Emerik Obamejanga u 24. i 71. minutu, a Son Heung-Min je smanjio u 74. na 2:1. Totenhem je bio dominantniji, ali nije uspeo da postigne gol do kraja.

Braga je odigrala odličan meč, a Fener je meč završio sa 10 igrača, pošto je Mehmet Topal u 66. minutu dobio drugi žuti karton, a Alper Potuk u 83. direktan crveni.

Ranije danas plasman u četvrtfinale obezbedili su Sparta, Viljareal i Atletik Bilbao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar