U trendu

Liverpul u drugoj fazi, Ajaks i Legija imaju i dalje šansu

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu Bordo posle preokreta sa 2:1 i tako kolo pre kraja obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja u Ligi Evropa.

Gosti su poveli golom Anrija Sevea u 33. minutu, a Liverpul je izjednačio samo pet minuta kasnije golom Džejmsa Milnera iz penala. „Crveni“ su do potpunog preokreta došli lepim golom Kristijana Bentekea u drugom minutu nadoknade vremena.

Liverpul je sada izbio na prvo mesto tabele, pošto je Sion pretrpeo poraz 0:2 u Kazanju. Engleska ekipa ima devet bodova, a švajcarska osam. Kazanj ima pet, a Bordo je ostao na tri.

Molde je kod kuće izgubio od Fenerbahčea 0:2, ali je ostao na prvom mestu u grupi, a plasman u drugu fazu obezbedio je još u prošlom kolu. Ajaks je u istoj grupi pobedio u gostima Seltik sa 2:1 i sada zaostaje dva boda za Fenerom i eventualnom pobedom nad Moldeom u poslednjem kolu bi mogao u drugu fazu.

Krasnodar je kod kuće pobedio Borusiju Dortmund 1:0 i izjednačio se sa njom na prvom mestu tabele, pošto obe ekipe imaju po 10 bodova i obezbedile su plasman u drugu fazu takmičenja.

Napoli je nastavio da „melje“, a petu uzastopnu pobedu ostvario je nad Brižom u gostima, 1:0. To je iskoristila Legija, koja je pobedila Mitjiland i prišla mu na dva boda zaostatka i eventualnom pobedom nad Brižom u poslednjem kolu bi mogla da se nada drugoj fazi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar