U trendu

Ljajić: Ćurčić nam vratio mir, uveren sam da idemo na SP

Srpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić izjavio je danas da su bolje partije A tima u poslednje vreme, posebno pobeda protiv Albanije u Elbasanu, posledica sjajne atmosfere u ekipi i poručio da će takav pristup sigurno doneti uspeh u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

„Dišemo kao jedan, pojedinac nije bitan, bitna je reprezentacija i to u poslednje vreme daje rezultat, a ubeđen sam da će ga dati i u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Svi jedva čekamo novo okupljanje“, rekao je Ljajić.

Fudbaler koji je do sada bio uglavnom na meti negativnih komentara zbog toga što nije pevao himnu „Bože pravde“ za samo nekoliko meseci postao je ljubimac nacije, a njegova asistencija Kolarovu i gol protiv Albanije dugo će se prepričavati.

„Prijaju pohvale, s obzirom na to da sam na poslednja tri okupljanja igrao dobro i svaki put postigao po gol“, ne krije Ljajić.

On je otkrio da je kao dečak sanjao kako igra za svoju zemlju na Svetskom prvenstvu i da je uveren da će u Rusiji ostvariti san.

„Najveća čast je da igraš za svoju zemlju. Kad dođeš u reprezentaciju najvažnije je da daš maksimum, nekad je to dovoljno za dobar rezultat, nekad nije, ali najvažnije je da daš sve od sebe“, istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima velike zasluge za njegove, ali i bolje igre tima ima selektor Radovan Ćurčić.

„Ćurčić nam je vratio mir, imamo dobru komunikaciju, atmosfera u svlačionici i na treninzima je prava. Kontinuitet je važan u fudbalu i mislim da je dobro što ćemo u istom sastavu krenuti u kvalifikacije za Rusiju. Grupa nam je takva da nam daje pravo da se nadamo uspehu i verujem da ćemo ostvariti cilj i plasirati se na Mundijal“.

Kvalifikacije za šampionat sveta u Rusiji počinju u septembru naredne godine, a Ljajić će se u međuvremenu, uglavnom, posvetiti obavezama u Interu.

„U poslednje tri utakmice sam dobio šansu da igram, pobedili smo i sa te strane sada je sve OK. Inter uvek ima najviše ambicije, ali moramo da idemo iz utakmice u utakmicu. Greška bi bila da sad pričamo o Skudetu ili kako je cilj povratak u Ligu šampiona, ali ako biste mi sada ponudili samo plasman u Ligu šampiona, ne bih prihvatio“.

Ljajić je letos iz Rome stigao u Inter na pozajmicu, međutim trenutno ne razmišlja o tome da li će narednog leta ostati u Milanu ili se vratiti u Rim.

„Još je rano za to, videćemo kad dođe kraj sezone, izabraćemo sigurno najbolju opciju za sve. Jedino što je sigurno jeste da ugovor sa Romom imam do 2017. godine“, zaključio je Ljajić.

Ljajić ima 24 godine, karijeru je počeo u rodnom Novom Pazaru, ali je već sa 14 godina došao u Partizan. U crno-belom dres osvojio je duplu krunu, pre nego što je u januaru 2010. godine prešao u Fiorentinu.

Nakon tri sezone u Firenci preselio se u Romu, a od letos je član Intera.

Prošao je sve omladinske selekcije Srbije, dok je za A tim odigrao 16 utakmica i postigao tri gola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar