U trendu

Ljuti Bavarci brane Švajnija: Murinju će se obiti o glavu

Čelnici Bajerna iz Minhena ljuti su na odluku trenera Mančestera Junajteda Žoze Murinja da njihovog ljubimca Bastijana Švajnštajdera preseli iz svlačionice i pošalje ga da trenira sa rezervama.

Čuveni kapiten nemačke reprezentacije, osvajač Mundijala i legenda Bajerna od ponedeljka radi sa rezervnim sastavom, jer mu je menadžer Žoze Murinjo otvoreno poručio da za njega nema mesta u svlačionici prvog tima.

Posmatrajući šta se događa na Old Trafordu, predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige poručio je da bi pojedini igrači u budućnosti mogli da odbiju ponude Mančester junajteda, kada vide kako se u tom klubu ophode prema Nemcu.

„Jedva mogu da poverujem u to. Jedan ili dvojica igrača će u budućnosti dobro i ozbiljno razmisliti da li žele da pređu u takav klub. Ovako nešto se nikada nije dogodilo u Bajernu“, rekao je Rumenige za Bild.

Britanski mediji podsećaju da je Švajnajger bio u sličnoj situaciji u Bajernu 2005. godine, kada mu je tadašnji trener Feliks Magat rekao da trenira sa rezervama, jer za njega nije bilo mesta u prvom timu. Švajnštajger se ubrzo vratio u prvi tim i sa klubom je osvojio osam šampionskih titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu, Ligu šampiona 2013. godine, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo.

Takođe, Švajnštajger je bio jedan od ključnih igrača u pobedi reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. On je prošle sezone osvojio FA kup sa Mančester junajtedom.

Nemački trener Otmar Hicfeld, koji je Švajnštajgeru kao osamnaestogodišnjaku pružio priliku da debituje među profesionalcima, potvrdio je tešku situaciju u kojoj se nalazi bivši nemački reprezentativac.

„To je nedostatak poštovanja vrednog igrača. Takav metod je za mene stran. Švajnštajger je ključan igrač, svetski šampion, ličnost, a u isto vreme ima izuzetan stav“, rekao je on za nemačke medije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar