U trendu

Odluka u Beogradu: Remi Ludogoreca i Zvezde

Fudbaleri Ludogoreca i Crvene zvezde odigrali su večeras 2:2 (1:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pred 8.000 gledalaca domaćin je poveo golom Brazilca Džonatana Barbose Kafua u 43. minutu, izjednačio je Aleksandar Katai u 48, da bi preokret doneo Gelor Kanga u 66. minutu. Konačnih 2:2 postavio je , Klaudio Kešeru u 76. minutu.

Revanš meč igra se sledećeg utorka u Beogradu.

Ludogorec: Stojanov, Natanael, Saša, Djakov, Kafu, Minev, Moti, Plastun, Marselinjo, Vanderson, Lukoki.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Ibanjes, Rendulić, Fibel, Donald, Le Talek, Srnić, Katai, Kanga, Mouče.

Zvezda je ispunila cilj u Razgradu, možda i više od toga jer je dala dva gola, istina, toliko i primila, ali i opet pokazala slabosti u odbrani, što može da bude odlučujuće u revanšu na Marakani.

U prvom poluvremenu Ludogorec je bio bolji, kontrolisao igru i rezultatatski to materijalizovao tek u finišu posle fantastičnog solo prosora Kafua.

U nastavku Zvezda se „trgla“, prvo je majstorijom Aleksandra Kataija izjednačila, a onda i prelepim golom Gelora Kange povela. Nažalost, jednu neopreznost Bugari su kaznili preko Klaudija Kešerua, pa je konačan rezultat, možda i najpravedniji.

Revanš meč igra se sledećeg utorka u Beogradu, Zvezda je pokazala da može, na Marakani će imati „vetar u leđa“ sa tribina i sigurno je da sa mnogo optimizma čeka drugo poluvreme u borbi za plej-of i sigurno emsto bar u Ligi Evrope.

Božović: Nije gotovo, ali nas je u Beogradu teško dobiti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović, posle remija protiv Ludogoreca u Razgradu 2:2, rekao je da još ništa nije gotovo, da su šanse i dalje 50:50, ali da je njegov tim teško pobediti pred 40 ili 50.000 navijača na Marakani.

„Teška utakmica, kao što smo i očekivali jer je Ludogorec izvanredna ekipa.U prvom poluvremenu nismo uspeli da napravimo nista, ali nismo navikjli da igramo na ovako brzoj podlozi i trebalo nam je vremena da se oslobodimo. U drugom poluvremenu bilo je malo bolje, napravili smo par šansi, dali dva gola i šteta je što smo naivno primili drugi gol“, izjavio je Božović na konferenciji za medije.

On je otkrio šta je igračima rekao na poluvremenu.

„U poluvremenur sam rekao sam igračima da počnemo da igramo, da nam pas ne ide, da se ne plašim da izgubimo, ali da je bolje da nešto probamo.“

Prema njegovim rečima, i u revanšu će se voditi velika borba.

„Sigurno nas čeka velika borba, ali nas na Marakani nije lako pobediti. Očekujem da posle ovog rezultata bude 40-50 000 ljudi na Marakani“.

Na pitanje, da li je na kraju zadovoljan rezultatom Božović je priznao:

„Kod 1:0 bio bih zadovoljan,ali kada smo poveli 2:1, trebalo je da izdržimo do kraja. Žao mi je zbog drugog gola. Bolje da su nam ga dali iz nekoig udarca, nego tako naiuvnio“, zaključio ej Božović i dodao da je od Kataija očekivao dobru igru, kao i da Gelor Kanga može još bolje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.