U trendu

Luković: Pobeda ne sme sakrije loše stvari

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da on i njegovi saigrači treba dobro da se zamisle posle loše igre na Malti i da je igra posebno u prvom poluvremenu opomena za dalje.

„Prvo poluvreme je bilo baš loše. Ne mogu da kažem da je za brigu, ali opomena definitivno jeste. Treba dobro da se zamislimo jer sa igrom kao iz prvog poluvremena ćemo definitivno jako teško nešto da napravimo. Bilo je ispod svakog nivoa“, rekao je Luković novinarima.

Zvezda je kao gost u mestu Paola na Malti pobedila Valetu sa 2:1, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su bili veoma loši u prvom poluvremenu, posle kog je protivnik vodio, ali su u nastavku utakmice igrali mnogo bolje i uspeli su da preokrenu i pobede.

Luković je u najavi utakmice govorio da Zvezda ne sme da potceni Valetu, što nije ispoštovano.

„Pre utakmice sam govorio da ne smemo da potcenimo Valetu. Prosto, nedozvoljeno je da se udje u utakmicu onako kako smo ušli. Izgubili smo mnogo lopti, skoro svaki duel, stvarno nismo ličili na sebe. Valeta je mogla čak i do drugog gola. Mi osim šanse Uga Vijeire nismo imali išta u prvom poluvremenu“, kazao je Luković.

Kapiten crveno-belih je naveo da Valeta uopšte nije loša ekipa.

„Plus na to je što se čini da smo čekali da nas oni sami puste da damo gol. Liga šampiona ne prašta, ne praštaju kvalifikacije. To je 180 minuta, dve utakmice. Ako ne iskoristiš svoje šanse, ako praviš gluposti, nema povratka i nema popravnog“, rekao je Luković.

Prema njegovim rečima, Zvezda je igrala sporo, loše se kretala, gubila lopte i duele.

„Ima mnogo stvari na kojima bi trebalo da poradimo. Nećemo da dozvolimo da ova pobeda zamaskira ono što je bilo loše“, dodao je on.

Igrom u drugom poluvremenu, kako je rekao, bio je zadovoljan. Dodao je da je sedam dana do sledeće utakmice dovoljno da se isprave pojedine greške.

„Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo agresivniji, da igramo prostije i brže, i nešto smo napravili. Ako budemo igrali kao što smo igrali u drugom poluvremenu, u Beogradu ne bi trebalo da bude problema. Ima vremena da se sve to sredi. Budemo li imali pogrešan pristup kao u prvom poluvremenu na Malti, ni u Beogradu neće biti lako“, rekao je Luković.

Revanš izmedju Zvezde i Valete igraće se u utorak, 19. jula od 20.30 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar