U trendu

Majstorija Lingarda i gol Ibrahimovića donelu Junajtedu Komjuniti šild

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su prvi trofej ove sezone, pošto su danas na Vembliju pobedili šampiona Engleske Lester sa 2:1 u engleskom Komjuniti šildu.

Meč su obeležili Džesi Lingard fenomenalnim golom za Junajted, kao i Zlatan Ibrahimović, koji je dao pobednički gol za „djavole“ u završnici meča.

Mančester, osvajač FA Kupa, poveo je u 31. minutu, velemajstorskom akcijom Lingarda. Engleski fudbaler je dobio loptu skoro na centru terena, a onda se sjurio ka šesneastercu Lestera, čija petorica defanzivaca nisu uspela da ga zaustave. On je ušao u kazneni prostor i sigurno savladao Kaspera Šmajhela.

Junajted je uglavnom kontrolisao meč, a Lester se oslanjao na kontranapade, ali je u drugom poluvremenu zaigrao agresivnije i držao je više loptu u posedu. U 52. minutu odbrana Mančestera je napravila veliku grešku, a Džejmi Vardi je presekao jedno „lenje“ dodavanje i zaleteo se ka golu „djavola“ i lobovao istrčalog Davida de Heu.

Lester je mogao da povede u 82. minutu, ali je Ahmed Musa šutirao tik preko gola. Već u sledećem napadu, Junajted je došao do pobede. Antonio Valensija je centrirao sa desne strane, a Ibrahimović je bio najviši u skoku i glavom je smestio loptu u suprotni ugao Šmajhelovog gola za 2:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.