U trendu

Maksimović: Ova generacija zaslužuje plasman na EP

Mladi reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović izjavio je danas da je sadašnja generacija navikla da se nosi sa teretom velikih utakmica i da veruje da će u baražu protiv Norveške izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

„Nisam imao priliku da pogledam utakmice norveške reprezentacije, ali, čim su stigli do baraža ozbiljna su selekcija. Edegard je njihova prva zvezda, ali koliko sam pratio u medijima moguće je da će biti pozvan za A tim. Bez obzira na to moramo da budemo maksimalno koncentrisani i veoma borbeni“, rekao je Maksimović za sajt FŠ.

Srbija u prvom meču na stadionu Partizana čeka Norvežane, a Maksimović ističe da je najbitnije da se ne primi gol.

„Nadam se da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, jer po kvalitetu to zaslužujemo. Ovu generaciju krasi sjajna atmosfera, veliko drugarstvo i što je najvažnije pobednički mentalitet“, poručio je vezista Astane, a potom obrazložio svoje tvrdnje.

„To se najbolje videlo u duelu sa Ircima u Vaterfordu. Gubili smo 1:0, promašili penal, ali smo ipak smogli snage da preokrenemo rezultat i dođemo do važne pobede. Mnogo igrača iz našeg tima igralo je velike utakmice i zato mislim da pritisak za nas ne bi trebalo da predstavlja problem“.

Maksimović, kapiten „Orlića“ i igrač koji je sa omladinskom selekcijom osvojio titulu prvaka Evrope (2013) i sveta (2015), navodi da je još uvek nije svestan kakav je uspeh napravljen.

„Stalno dolaze nove utakmice, novi izazovi i nije bilo mnogo slobodnog vremena da se sve slegne i da dobro razmislim. Možda sada kada završim sezonu u Kazahstanu i dođem u Srbiju uspem konačno da sagledam sve. To budi zaista sjajne emocije, a ponos svakako preovladava“, zaključio je Maksimović i dodao da je zadovoljan u Astani, trostrukim uzastopnim šampionom Kazahstana.

Prva utakmica baraža između Srbije i Norveške igra se 11. novembra od 18 sati u Humskoj, dok je revanš u Dramenu četiri dana kasnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.