U trendu

Maljković: 2015. je naša najuspešnija godina

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ocenila je da je 2015. godina najuspešnija za taj sport u Srbiji, a u novoj 2016. poželela je što bolji rezultat na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Prethodnu ću upravo pamtiti po tome što je bila najuspešnija kao i po neka četiri momenta koje izdvajam. Prvi je naša najbolja utakmica na prvenstvu i pobeda protiv Turske. Drugi momenat je postolje, ceremonija dodele medalja, zlatne konfete koje padaju po nama – magija“, rekla je Maljkovićeva u božićnom intervjuu za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

„Treći momenat je ulazak u Srbiju, vožnja otvorenim autobusom kroz moj grad, Beograd, i taj magični doček ispred Skupštine, ostvarenje sna koji smo počeli da sanjamo 2011. godine – Srbija koja je došla da pozdravi prvakinje Evrope u ženskoj košarci. I četvrti momenat, prepun Pionir na Aranđelovdan (u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo s Nemačkom 21. novembra), dan kada je stigla potvrda za sve i dokaz da je sve to zapravo vredelo“, dodala je ona.

Ženska nacionalna selekcija Srbije je prethodnog leta na šampionatu Evrope u Madjarskoj osvojila zlatnu medalju, prvu u svojoj istoriji, i tako izborila i prvo učešće na Olimpijskim igrama.

Srbija na Igre ide kao prvak Evrope što sa sobom nosi pritisak, ali prema Maljkovićevoj, to je nešto na šta je njena ekipa navikla.

„Svake godine taj pritisak je prisutan, tako je iz godine u godinu i sa te strane nije ništa drugačije. Što se tiče samih priprema, mi kao jedina sigurna ekipa iz Evrope imamo određenih problema u kreiranju plana priprema, jer nemamo s kim da igramo, čeka se kvalifikacioni turnir i rezultati istog, a to je u junu. Svim silama se trudimo da ipak organizujemo određene prijateljske utakmice i da sve protekne kao do sada, svih ovih godina što se tiče ozbiljnosti plana priprema“, rekla je srpska selektorka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.