U trendu

Maljković: Istorijska pobeda, bravo za devojke, bravo za Srbiju

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je prva olimpijska pobeda velika stvar za zemlju i ocenila da je trijumf ostvaren jer je ekipa popravila stvari posle poraza.

„Bravo za Srbiju, bravo za devojke, za jednu malu zemlju koja je izborila direktan plasman na Olimpijske igre. Raduje me što će ostati upisana ta pobeda i nadam se da nećemo ostati na njoj, nego nastaviti i protiv Senegala“, rekla je Maljkovićeva novinarima u Rio de Žaneiru.

Srbija je danas pobedila Kinu 80:72 i tako došla do prve pobede, posle tri poraza, u finišu od Španije i Kanade i onda protiv braniteljki zlata SAD.

„Ne smatram da smo imali loše tri utakmice, naprotiv. Mislim da smo igrali dobro. Protiv Kanade nam se desio neobjašnjiv pad, jer stvarno ne mislim da će Ana Dabović i Sonja Petrović još mnogo puta u karijeri biti u situaciji da izgube pet-šest lopti za pet minuta. To se nekada dešava“, rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je kazala da je ekipa počela da se koncentriše na ono šta treba.

„Razlika je što smo se danas dodatno fokusirali i imali najveću želju do sada. Uspeli smo da iskontrolišemo skok igru i atletsku igru. Nismo imali nikakav problem protiv Kineskinja. Videli ste njihove igračice 13 i 14 kolike su, u zubima da nas nose, a mi smo kontrolisali skok. Dakle, sve se može, ali moramo svi da se uključimo da bismo dobili Senegal“, rekla je Maljkovićeva.

Ona je kazala da dobro poznaje narednog rivala.

„Znam kapitena i plejmejkera, znam kakav su karakter, jer će htete da nas pobede. Ali, veliko bravo za devojke jer su poslušale sve do kraja. Ovo je istorijska pobeda i samo želimo da nastavimo tako da igramo. Svakako da prva pobeda prija, moći će malo mirnije da odu na mušku utakmicu da isprate naše muškarce i vaterpoliste“, rekla je Marina Maljković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar