U trendu

Mančester siti deklasirao Čelsi

Fudbaleri Mančester sitija ubedljivo su danas pobedili ekipu Čelsija sa 3:0 u derbi utakmici drugog kola Premijer lige. 
Šampion Premijer lige je i dalje bez pobede u novoj sezoni, pošto je u prvom kolu odigrao nerešeno sa Svonsijem, dok je Siti upisao i drugu pobedu i lider je na tabeli sa šest bodova.

Golove za Siti postigli su Serhio Aguero u 31, Vensan Kompani u 79. i Fernandinjo u 85. minutu.

Ekipa Sitija je mnogo bolje ušla u meč, pa je več u prvom minutu Serhio Aguero mogao da donese prednost svojoj ekipi. Izbio je sam ispred golmana Čelsija, ali je Asmir Begović sjajno intervenisao. 

Ta šansa je bila samo uvod u ono što je usledilo u nastavku meča. Aguero se posle toga još tri puta našao u izglednim prilikama, ali je Begović u svakom od tih duela izlazio kao pobednik. 

Tako je bilo sve do 32. minuta kada ni Begović nije uspeo da spasi ekipu Žozea Morinja. David Silva je sa desne strane ubacio loptu u sredinu do Jaje Turea, ovaj je poslao do Aguera, koji je prevario čak četvoricu igrača Čelsija i pogodio za 1:0. 

U nastavku utakmice Ramires je u 50. minutu izašao sam ispred Džoa Harta, salvadao je golmana Sitija, ali je gol poništen zbog ofsajda. Aguero je u 65. minutu imao šansu da se ponovo upiše u strelce, a pet minuta kasnije na drugoj strani nije bio precizan Eden Azar. 

Sve dileme oko pobednika na današnjem meču rešio je Kompani u 79. minutu. Korner sa leve strane izveo je Silva, a Kompani je bio najbolji u skoku i poslao loptu iza leđa Harta.

Samo šest minuta kasnije na semaforu je pisalo 3:0. Odbrana Čelsija je vrlo loše reagovala, odnosno loptu je loše ispucao sprski fudbaler Branislav Ivanović, što je iskoristio Silva. Lopta je potom stigla do Fernandinja koji je iskosa s desne strane pogodio za ubedljivu pobedu Sitija.

U trećem kolu Premijer lige Mančester siti gostuje Evertonu, a Čelsi Vest Bromu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.