U trendu

Mandić: Lepši jubilej nisam mogao da poželim

Vaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić rekao je da nije očekivao toliko ubedljivu pobedu protiv Hrvatske (13:6) na otvaranju Evropskog prvenstva u Beogradu.

Srbija je sjajnom igrom na pravi način započela odbranu evropske titule pošto je savladala olimpijskog šampiona pred 11.000 gledalaca u Kombank areni.

„Nije nas ponelo ludilo i euforija sa tribina. Bila je privilegija i čast igrati pred ovolikim brojem gledalaca. Ostali smo skoncentrisani, igrali smo jedni za druge. Očekivao sam neizvesniji meč, ali gledamo samo sebe“, rekao je Mandić posle utakmice.

Mladi vaterpolista Pro Reka u duelu sa Hrvatskom proslavio je jubilej i 100. utakmicu u kapici Srbije sa tri gola u mreži Josipa Pavića.

„Lepši jubilej nisam mogao da imam. Posrećilo mi se, ali to nije toliko bitno, već da smo zabeležili pobedu“, poručio je Mandić.

Njegov saigrač Stefan Mitrović izjavio je da mu je „bilo drago što je bio deo spektakla u Areni“.

„Malo nas je omeo početak jer smo čekali pola sata da prođe ceremonija otvaranja. Odigrali smo težak meč, iako rezultat tako ne govori. Osećamo pritisak, ali smo bili skoncetrisani tokom cele utakmice“, zaključio je Mitrović.

Izabranici Dejana Savića u narednom kolu B grupe prvenstva Evrope igraju sa Maltom u utorak od 20.15 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.