U trendu

Marej: Nije sve do mene, i Đoković se pita

Britanski teniser Endi Marej izjavio je danas da ima veliku želju da smeni Novaka Đokovića na vrhu ATP liste, ali da neće biti lako to da uradi do kraja godine jer Srbinu odgovaraju dvoranski uslovi u Parizu i Londonu.

Srpskom teniseru ugroženo je mesto broj jedan i ne sme da napravi kiks na Mastersu u Parizu ili Završnom turniru u Londonu, jer na oba brani titule, dok je kod Mareja veliki prostor za napredak.

„Ukoliko pobedim sve mečeve do kraja godine postaću najbolji teniser sveta. Ipak, nikada nisam bio dobar na Završnom turniru, ali ni u Parizu sve do prošle godine. Đoković ima ambiciju da osvoji ta dva turnira i ne postoji razlog zašto to ne bi uradio jer mu odgovaraju dvoranski uslovi. Nije sve u mojim rukama“, rekao je Marej, a prenosi britanski Dejli Mejl.

Marej ističe da ne želi da žuri sa dolaskom na prvo mesto na svetu jer veruje da će najkasnije na početku 2017. godine prestići Đokovića.

„Ne kontrolišem dešavanja, možda će to biti slučaj ukoliko budem imao jak finiš, posle čega bi nova sezona bila znatno lakša. Ipak, zašto da ne probam već u ovoj godini da prestignem Novaka, ali pokušavam da napravim dobar raspored za mene. Imaću i sledeće godine priliku da budem prvi“, zaključio je Marej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar