U trendu

Mari u finalu Rolan Garosa,za trofej protiv Djokovića

Britanski teniser Endi Mari plasirao se danas u finale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio branioca titule, Švajcarca Stena Vavrinku, u četiri seta, 6:4, 6:2, 4:6 i 6:2.

Drugi teniser sveta je postao prvi Britanac od 1937. godine koji se plasirao u finale Rolan Garosa, još od Banija Ostina, koji je tada izgubio od Nemca Henera Henkela.

Mari će u finalu u nedelju igrati protiv prvog tenisera sveta Novaka Djokovića, koji je danas posle tri seta pobedio Austrijanca Dominika Tima, 6:2, 6:1 i 6:4.

„Znao sam da sam danas za pobedu morao da odigram jedan od svojih najboljih mečeva na šljaci. Radujem se finalu, izuzetno sam ponosan. Nikada nisam očekivao da ću stići do finala na Rolan Garosu, uvek sam se mučio na šljaci. Nadam se da ću u nedelju prikazati dobru igru“, rekao je Mari posle meča.

Drugi igrač sveta do sada je igrao 33 puta sa Djokovićem i pobedio u 10 mečeva. Oni su ove godine igrali tri meča, a poslednji je dobio Britanac, u finalu Mastersa u Rimu. Djoković je pobedio u finalima Australijan opena i Mastersa u Madridu.

Djoković i Mari do sada nisu osvajali Rolan Garos.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.