U trendu

Mata bi voleo da zaigra sa Ibrahimovićem

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je danas da bi voleo da Zlatan Ibrahimović na leto pojača „đavole“, rekavši da bi svaki igrač na svetu voleo da igra sa njim.

Ibrahimoviću na letu ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom, a Junajted je jedan od klubova koji je zainteresovan za njega. Reprezentativac Švedske osvajao je titule u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj, ali nikada nije igrao u Premijer ligi.

„Ne znam da li će da ostaje ili ne. Možda će da proba nešto novo u svojoj dugačkoj karijeri. On je verovatno najbolji igrač u istoriji Švedske. Igrao je u toliko mnogo zemalja i svuda je osvajao trofeje. To dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetima, važnosti za PSŽ i reprezentaciju, u kojoj je kapiten“, rekao je Mata za Skaj sports.

„On je vrlo dobar igrač, a ja volim da igram sa vrlo dobrim igračima. Svaki fudbaler bi bio srećan da igra sa njim“, dodao je španski internacionalac.

Mata je trenutno sa reprezentacijom i sprema se za prijateljske utakmice sa Italijom i Rumunijom. On je proteklog vikenda bio asistent u pobedi svog tima od 1:0 nad Mančester sitijem, kojom su se „đavoli“ primakli svom gradskom rivalu samo na bod zaostatka, osam kola pre kraja.

„Imali smo teške trenutke ove sezone. Bilo je perioda kada nismo igrali koliko smo mogli, ali najvažniji je tim. Nadam se da ćemo završiti sezonu sa trofejom“, rekao je Mata.

Junajted u aprilu treba da igra novi meč sa Vest Hemom u četvrtfinalu FA Kupa. Ako pobedi, u polufinalu ga čeka Everton. Mata je kazao da bi tim voleo da osvoji trofej i zbog trenera Luja van Gala.

„Luj je iskusni trener koji je osvajao mnogo trofeja. Ima svoju filozofiju, svoj način razumevanja fudbala, a mi kao igrači pokušavamo da se prilagodimo i da damo sve od sebe na treningu i na utakmicama. Nadam se da će podići trofej u Mančester junajtedu“, rekao je Mata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.