U trendu

Mata: Fudbaleri mnogo zarađuju, igrao bih za manje novca

Fudbaler Mančester Junajteda Huan Mata izjavio je da fudbaleri mnogo novca zarađuju i poručio da bi rado pristao na mnogo manju platu ukoliko bi u tom sportu bilo manje biznisa.

„Fudbal je veoma dobro plaćen na vrhunskom nivou. Izgleda kao da živimo pod „staklenim zvonom“ jer ostatak društva zarađuje smešnu sumu u odnosu na nas. U svetu fudbala te plate su normalne, ali u poređenju sa 99,9 odsto Španije i ostatka sveta, zarađujemo nenormalno mnogo“, rekao je Mata gostujući na španskoj televiziji Salvados.

Španski vezista ističe da ne voli biznis stranu u fudbalu, već samo igru i sportsko nadmetanje.

„Rado bih pristao na smanjenje plate ukoliko bude manje biznisa u sportu. Veoma dobro smo plaćeni i nekad mislis da nije velika razlika kada ti neko ponudi nešto bolje uslove. Plaši me koliko su fudbaleri zaštićeni, ne živimo normalan život“, naveo je Mata, osvajač titule prvaka Evrope i sveta sa reprezentacijom Španije.

Mata ističe da fudbaleri ne dele život kao ostali građani i dao primer svojih prijatelja.

„Stvarni život žive moji prijatelji. Oni su morali da traže posao, prijavljuju se za socijalnu pomoć, emigriraju… To je normalan život, za razliku od fudbalera“, zaključio je Mata, koji u Junajtedu trenutno nedeljno zarađuje 140.000 funti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar