U trendu

Mažić: Dobro je što je Srbija makar i kroz sudjenje bila na EP

Fudbalski sudija Milorad Mažić rekao je danas da je dobro što je makar i kroz sudjenje srpski fudbal bio prisutan na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i da mu je drago zbog podrške koju dobija od srpske javnosti.

Fudbalska reprezentacija Srbije nije učestvovala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali je Srbija imala svoje predstavnike prego sudije Milorada Mažića i njegovih pomoćnika Milovana Ristića i Dalibora Djurdjevića, odnosno dodatnih pomoćnika Nenada Djokića i Danila Grujića.

Srpske sudije su na turniru sudile utakmice Švedska – Irska, Španija – Turska i Madjarska – Belgija i bili su medju najozbiljnijim kandidatima da sude večerašnje finale.

„Obavili smo razgovore sa pojedinim članovima Sudijske komisije Uefa i saopšteno nam je da smo kvalitetno obavljenim poslom zaslužili da se nadjemo u konkurenciji za poslednji meč na šampionatu. Verovao sam u takav epilog jer sam imao odličnu saradnju sa kolegama. Na fizičkom i psihološkom planu bili smo spremni za jako takmičenje. Dobro je što je srpski fudbal bio prisutan u Francuskoj, pa bilo to i kroz sudjenje. Ako smo uspeli da doprinesemo boljoj opštoj slici srpskog fudbala u Evropi, uradili smo veliki posao“, rekao je Mažić za sajt Fudbalskog saveza.

Večerašnje finale (21) izmedju Francuske i Portugala sudiće Englez Mark Klatenburg, a osim njega i Mažića u konkurenciji je bio i Madjar Viktor Kasai.

„Da li nam je žao, jeste, ali moram biti do kraja iskren i reći da je velika stvar što smo ostali gotovo do poslednjeg dana takmičenja, medju trojicom kandidata za sudjenje finalnog meča“, rekao je Mažić.

On je naveo da je u razgovoru sa porodicom i prijateljima osetio deo atmosfere i da mu je drago zbog podrške srpske javnosti.

„Potrudili smo se da na dostojan način predstavljamo državu Srbiju i srpski fudbal. Posle svega, ranije SP u Brazilu, sada EP u Francuskoj, velikog broja evropskih klupskih utakmica, postoje planovi za budućnost, jer čovek bez plana ne zna gde će stići, ni šta mu valja činiti. Nova sezona, novi izazovi, a nadam se da ćemo u budućnosti dostići većinu stvari koje su nam u prethodnim izmicale u poslednji čas“, naveo je Mažić.

On je rekao i da veruje da će reprezentacija Srbije uspeti da se vrati na medjunarodnu scenu.

„Ubedjen sam da će reprezentacija sa selektorom Slavoljubom Muslinom, u predstojećim kvalifikacijama za SP u Rusiji, uspeti da vrati Srbiju medju fudbalski krem“, dodao je Mažić.

Upitan o sudjenju na turniru u Francuskoj, Mažić je rekao da Uefa ništa nije želela da prepusti slučaju.

„Uefa je angažovala dvojicu analizatora u želji da sudjene bude još bolje. Nijedan potez nije bio suvišan, ni prepušten improvizaciji. Svaka slučajnost je bila isključena“, rekao je Mažić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar