U trendu

Mediji: Klop u četvrtak u Liverpulu na završnim pregovorima

Bivši trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop u četvrtak bi mogao da doputuje u Liverpul i potpiše ugovor sa istoimenim fudbalskim klubom, pošto je Italijan Karlo Ančeloti odbacio mogućnost da se ove sezone vrati fudbalu, preneli su danas britanski mediji.

Klop uveliko pregovara sa vlasnikom Liverpula Majkom Gordonom i izvršnim direktorom Janom Ejrom i mogao bi u četvrtak da završi pregovore i potpiše ugovor. Liverpul je za vikend otpustio trenera Brendana Rodžersa zbog loših rezultata.

Mediji su spekulisali da bi Rodžersa na Enfildu mogao da zameni i bivši trener Real Madrida i Čelsija Karlo Ančeloti, ali je italijanski trener odbacio tu mogućnost.

„Uživam u odmoru, ali naravno želim da se vratim trenerskom poslu pošto je to moja strast. Želim dobro da se odmorim, ali biću spreman za sledeću sezonu“, rekao je Ančeloti.

Klop, koji je osvojio dve šampionske titule sa Borusijom Dortmund i igrao finale Lige šampiona 2013. godine, rekao je da želi da radi u Engleskoj.

On je na kraju prošle sezone posle sedam godina otišao iz Borusije i uzeo godinu dana odmora, ali bi mogao da prekine pauzu i popiše trogodišnji ugovor sa Liverpulom.

Klop je tražio da u stručni štab dovede svoje pomoćnike iz Dortmunda Željka Buvača i Pitera Kravica.

Legendarni fudbaler nemačke reprezentacije Franc Bekenbauer nazvao je Klopa „jednim od najboljih trenera sveta“.

„On je fantastičan, jedan od najboljih trenera na svetu. Liverpul je jedan od najvećih svetskih klubova, pa mislim da su Liverpul i Klop dobra kombinacija. Ako taj engleski klub ima šansu da dovede Jirgena Klopa, svakako bi trebalo da je iskoristi“, rekao je Bekenbauer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.