U trendu

Među kandidatima za Zlatnu loptu Mesi, Ronaldo i Levandovski

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) objavila je danas skraćeni spisak od 23 kandidata za Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta, među kojima su igrač Barselone Lionel Mesi, napadač Bajerna Robert Levandovski i igrač Real Madrida Kristijano Ronaldo.

Najboljeg fudbalera sveta za nastupe u kalendarskoj godini biraju kapiteni i selektori fudbalskih reprezentacija, kao i predstavnici medija. Ceremonija dodele Zlatne lopte obaviće se 11. januara naredne godine u Cirihu.

Svi kandidati igraju u Evropi, 11 u španskom prvenstvu, po petorica u Premijer ligi i Bundesligi i po jedan u francuskom i italijanskom prvenstvu. Barselona ima šestoricu igrača, a Real Madrid i Bajern Minhen po petoricu.

Na listi kandidata su čevorostruki osvajač Zlatne lopte fudbaler Barselone Lionel Mesi, osvajač te prestižne nagrade u poslednje dve godine Kristijano Ronaldo iz Real Madrida, kao i napadač Bajerna Robert Levandovski.

U trci za prestižno priznanje su i fudbaleri Mančester sitija Serhio Aguero, Jaja Ture i Kevin De Brujne, kao i Garet Bejl, Karim Benzema, Toni Kros i Hames Rodriges iz Real Madrida.

Među kandidatima su igrači Barselone Andres Inijesta, Havijer Maskerano, Nejmar, Ivan Rakitić i Luis Suares, a iz Bajerna Tomas Miler, Arjen Roben, Arturo Vidal i golman Manuel Nojer.

Iz Juventusa kandidovan je Pol Pogba, iz Arsenala Aleksis Sančes, jedini predstavnik Čelsija je Eden Azar, a na listi je i najbolji napadač u istoriji Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović.

Fifa je objavila i kandidate za najboljeg trenera u 2015. godini. Na listi su trener aktuelnog evropskog šampiona Barselone Luis Enrike, Masimilijano Alegri iz Juventusa, Karlo Ančeloti iz Real Madrida, Pep Gvardiola iz Bajerna, kao i Žoze Morinjo iz Čelsija.

Među kandidatima su i trener Pari Sen Žermena Loran Blan, Unaj Emeri iz Sevilje, Dijego Simeone iz Atletiko Madrida, Arsen Venger iz Arsenala i selektor reprezentacije Čilea Horhe Sampaoli, koji je predvodio tu ekipu do pobede na Kupu Amerika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar