U trendu

Mega preko Cedevite do plej-ofa

Košarkaši Mega Leksa plasirali su se u plej-of Jadranske lige pošto su danas u Sremskoj Mitrovici pobedili favorizovanu Cedevitu sa 100:93 (17:24, 30:22, 25:23, 28:24), u 22. kolu takmičenja.

Mega je četvrta i sada ima 15 pobeda, a do kraja takmičenja ostala su još četiri kola. Cibona i Zadar imaju po 10 trijumfa na petom i šestom mestu.

Mega se izjednačila po broju pobeda sa Crvenom zvezdom, koja sutra igra protiv MZT-a. Cedevita je ostala na drugom mestu sa 16 pobeda. Prva na tabeli je Budućnost sa 20 pobeda. U plej-of će se plasirati četiri prvoplasirane ekipe.

Megu su do pobede predvodili Nikola Janković sa 18 poena i devet skokova, kao i Timote Luvavu sa takodje 18 poena, ali i sedam skokova i četiri asistencije. Ognjen Jaramaz postigao je 15, a Nikola Ivanović 14 poena.

Cedevitu je predvodio Džejkob Pulen sa 25 poena i devet asistencija.

Cibona je ranije danas pobedila Sutjesku sa 93:76 i tako ostvarila 10. trijumf ove sezone i približila se opstanku u ligi. Zagrebačka ekipa i Zadar imaju po 10 pobeda i nalaze se na petom, odnosno šestom mestu.

Iza njih je grupa od pet ekipa sa po devet pobeda, a medju njima je i Partizan. Metalac ima osam trijumfa, a Sutjeska i Tajfun po sedam.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.