U trendu

Mega preokretom do pobede protiv Partizana

Košarkaši Mega Leksa pobedili su večeras posle preokreta Partizan sa 85:78 (18:21, 11:21, 28:18, 28:18), u utakmici 15. kola regionalne Jadranske lige.

Najzaslužniji za pobedu Mege u Hali Pionir bio je Danilo Nikolić sa 19 poena i pet skokova, dok je Aleksandar Aranitović postigao 15, a Ognjen Jaramaz dodao 13.

U ekipi Partizana istakao se Kevin Džons sa 21 poenom i 15 skokova, a Džamar Vilson postigao je 13.

Na početku utakmice pred oko 5.000 gledalaca redjale su se greške i promašaji na obe strane, a u toj jurnjavi po terenu su se bolje snašli igrači Mege, koji su imali prednost sve do poslednjeg minuta prve četvrtine.

Partizan je sredinom prve deonice bio na „minus šest“, ali je do kraja prvih 10 minuta vratio u igru i poveo zahvaljujući pre svih Džonsu, koji je dobru partiju u tom periodu završio trojkom.

Crno-beli su sa dobrom igrom iz finiša prve četvrtine nastavio i u drugoj. Odigrali su igrači domaće ekipe dobrih 10 minuta i u odbrani i u napadu, ostavivši Megu na samo 11 poena u tom delu igre.

Ekipa Petra Božića je konstano povećavala prednost da bi do najveće od 13 poena u tom periodu stigli u samom finišu četvrtine poenima kapitena Vanje Marinkovića.

Delovalo je da Partizan u trećoj deonici rešio pitanje pobednika, pošto je u jednom trenutku imao 18 poena prednosti, ali je Mega veoma dobro zaigrala u poslednja tri minuta i da se vrati u meč.

Od rezultata 55:37 za Partizan usledila je serija 20:5 za Megu, pa je ekipa Dejana Milojevića ušla sa tri poena zaostatka u poslednju deonicu.

Početak poslednje deonice je pripao Megi, koja je sa dve vezane trojke Danila Nikolića preokrenula i povela sa 68:63.

Crno-beli su na četiri minuta do kraja stigli do izjednjačenja (70:70), ali je Mega meč uspela da prelomi u svoju korist. Najzaslužniji za to bili su Ognjen Jaramaz i Nikolić, koji su većinu napada samo završavali i poentirali.

Potpredsednik Partizana Miroslav Berić je pre početka utakmice Kosti Peroviću uručio uramljeni dres sa brojem 13. Perović je ranije ove nedelje odlučio da završi igračku karijeru.

Mega tako posle 15 utakmica ima 10 pobeda u regionalnom takmičenju, pa se sada nalazi na četvrtom mestu, dok je Partizan na deobi osmog mesta sa šest trijumfa i devet poraza.

U drugom meču igranom od 19.00 Cibona je sa 74:52 pobedila Tajfun u Šentjuru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.