U trendu

Mega upisala prvu pobedu, drugi poraz Partizana

Košarkaši Mega Leksa upisali su prvu pobedu u novoj sezoni Jadranske lige, pošto su danas na svom terenu savladali Partizan sa 76:59 (18:11, 18:19, 17:18).

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Timoti Luvalu sa 27 poena, Ognjen Jaramaz je dodao 13, a Petar Samardžiski poen manje. U redovima Partizana, koji je upisao i drugi poraz, najbolji su bili Vanja Marinković i Adin Vrabac sa po 13 poena.

Ekipa Dejana Milojevića je odlično počela utakmicu, pošto su Luvalu, Jaramaz i Aranutović ubacili četiri trojke, a Mega je potom i vrlo brzo stigla do dvocifrene prednosti. Polovinom prve deonice na semaforu je pisali 16:2, ali je Partizan do kraja serijom od 9:0 uspeo da smanji tu prednost.

Na prvi odmor Mega je otišla se sa sedam poena prednosi (18:11), ali je početak druge četvrtine pripao Partizanu, pa su crno-beli izjednačili na 18:18.

U drugom poluvremenu Mega je čuvala prednost sve do 32. minuta kada je prvo Vrabac pogodio za tri poena, a potom je pogodio i Marinković, pa je Partizan izjendačio (53:53). Nakon toga Milojević je zatražio tajm-aut, a njegova ekipa je po povratku na teren napravila i odlučujuću seriju na utakmici i tako prelomila meč.

U trećem kolu regionalnog takmičenja Mega gostuje Budućnosti, dok Partizan dočekuje skopski MZT.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar