U trendu

Meklaren: Mitrović mora da nauči da se kontroliše

Trener Njukasla Stiv Meklaren izjavio je da nema nameru da obuzda temperament Aleksandra Mitrovića, ali da Srbin mora da nauči da drži emocije pod kontrolom.

Mitrović, koji je ovog leta potpisao petogodišnji ugovor sa Njukaslom, u zadnja dva nastupa za engleski klub dva puta je dobio žuti karton i trener Meklaren strahuje da bi srpski napadač mogao da postane meta za sudije.

„Trenirao sam puno ovakvih fudbalera tokom karijere i znam da borbenost i emocije ne treba da ostave van terena. Uzmimo za primer Dijega Kostu, to je isto. Mitrović je mlad fudbaler, ali mora da se kontroliše i da bude pametan i sa sudijama i sa protivnicima. On samo pokazuje svoj entuzijazam i želju za pobedom. Samo dve utakmice je odigrao i mora da se prilagodi i nauči da drži svoje emocije pod kontrolom“, rekao je Meklaren, a prenosi sajt Goal.

Srpski fudbaler je u svom debiju za „svrake“ protiv Sautemptona (2:2), posle ulaska sa klupe u u 75. minutu, već posle 11 sekundi dobio žuti karton, dok je u ovom kolu, u porazu od Svonsija (2:0), takođe ušao sa klupe i ponovo dobio javnu opomenu.

Mitrović je prošle sezone u dresu Anderlehta postigao 28 golova u svim takmičenjima, a na transferu u Njukasl lično je insisitirao Meklaren.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.