U trendu

Mercedes pouzdan, Ferari brz, stari problemi za Meklaren

Prvo predsezonsko testiranje u Formuli jedan završeno je danas u Barseloni, a na njemu je Mercedes pokazao veliku pouzdanost, Ferari brzinu, a Meklaren stare probleme.

Ferari je tokom četiri dana postavio najbrža vremena, ali je Mercedes pokazao snagu tako što je prešao više krugova nego bilo koji drugi tim i nije naišao ni na jedan ozbiljan problem. Meklaren je, medjutim, naišao na nove probleme sa pouzdanošću mašine, što su problemi koji su mučili ekipu prošle sezone.

Najbrži u Barseloni danas je bio Kimi Raikonen, dok je njegov timski drug iz Ferarija Sebastijan Fetel bio lider u ponedeljak i utorak i tada je postavio je najbrže vreme ove nedelje.

Niko Hulkenberg iz Fors Indije bio je najbrži u sredu.

Aktuelni šampion Luis Hamilton i njegov timski drug Niko Rozberg izvezli su ove nedelje impresivnih 675 krugova, što je veća dužina nego 10 trka za Veliku nagradu Španije.

„Ovo je neverovatno, nikada nisam video ništa slično. Auto samo ide, ide i ide“, rekao je Hamilton.

Rozberg je u utorak vozio nešto što je nazvao „F1 maraton“, izvezavši 172 kruga. Hamilton je prvog dana prešao 156 krugova. Oni su tako pokazali da bi Mercedes mogao da bude korak ispred svih kada sezona bude počela 20. marta.

„Osećaj je da je auto snažan, oseća se stabilno. Osvojili smo dve titule prvaka i pomislili biste da nam je na ulasku u treću godinu lako da izgubimo fokus, ali svi su fokusiraniji nego ranije, i svi su uradili još bolji posao u pravljenju auta“, rekao je Hamilton.

Meklaren je pokazao napredak u odnosu na prošlu godinu, pošto su Fernando Alonso i Dženson Baton izvezli mnogo krugova. Ali, Baton je u sredu izvezao samo 51 krug zbog curenja tečnosti, a Alonso je danas zaustavljen na samo tri kruga zbog curenja hladnjaka.

Danil Kvjat iz Red Bula bio je drugi najbrži danas, dok je treći bio test vozač Fors Indije Alfonso Selis bio je treći.

Novajlija Rio Harjanto iz Indonezije izleteo je danas sa staze u svom Manoru, što mu se desilo drugi dan uzastopno, dok je Meksikanac Esteban Gutijeres imao mehanički kvar na svom Hasu, novajliji u F1.

Poslednje testiranje obaviće se od 1. do 4. marta u Barseloni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar