U trendu

Mercedes zainteresovan za Alonsa

Šampion Formule 1 u konkurenciji konstruktora ekipa Mercedes potvrdila je da je zainteresovana za dovodjenje dvostrukog svetskog šampiona Fernanda Alonsa iz Meklarena, kao zamenu za Nika Rozberga koji je završio karijeru.

Svetski šampion Rozberg prošle nedelje je neočekivano saopštio da se povukao, a Mercedes mora što pre da angažuje novog vozača kako bi se pripremio za predsezonska testiranja koja počinju u februaru.

Svi iskusni i kvaliteni vozači su pod ugovorima za narednu sezonu, pa se Mercedes suočava sa problemima.

„Moramo da uzmemo u obzir Fernanda. On je vozač koga mnogo poštujem, kombinacija talenta, brzine i iskustva. On ima sve. Ali, ima ugovor sa Meklarenom i moramo da vidimo koje su nam druge mogućnosti“, rekao je direktor Mercedesa Toto Volf za Skaj Sport.

Čelnik Meklarena Zek Braun rekao je da ekipa nema nameru da pusti Alonsa, koji naredne sezone ulazi u poslednju godinu trogodišnjeg ugovora.

„Imamo ugovor sa Fernandom i on je zadovoljan. Naravno da želi da pobedjuje, kao i mi, ali nisam zabrinut oko takvog scenarija (odlazak)“, rekao je Braun.

Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija rekao je da neće napustiti italijansku ekipu, a nije realno ni da će Red Bul pustiti svoje vozače Maksa Verstapena i Danijela Rikarda, čak iako neko od njih želi da ode.

Kako je naveo Skaj, Mercedes će morati da bira izmedju mladih vozača iz svog razvojnog programa Paskala Verlejna i Estebana Okona. Obojica su u tek završenoj sezoni vozili za Manor, a Verlejn je bio i test vozač Mercedesa.

„Zadržaćemo postojeći sistem. U našoj ekipi će obojica vozača imati isti status i jednake prilike. To dugujemo navijačima. Medju vozačima ne možete imati hijerarhiju“, rekao je Volf.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar