U trendu

Milan Lučić potpisao za Edmonton

Kanadski hokejaš Milan Lučić potpisao je danas sedmogodišnji ugovor sa Edmondon Oilersima, u koje je došao kao slobodan igrač i za koji će dobiti 42 miliona dolara, saopštio je danas klub.

Dosadašnje krilo LA Kingsa bio je jedno od najvećih imena u ovom prelaznom roku, pošto mu je istekao ugovor sa klubom iz Kalifornije.

„Mislim da je sve jasno. Edmonton ima posebnog mladog igrača (Konor Mekdejvid). Na to se odluka svela, da imam šansu da igram sa jednim od najboljih mladih igrača koje sam video od kad sam došao u NHL. Bez obzira da li ću igrati sa njim ili ne, klub može da vidi svetlo na kraju tunela kad je on tu“, rekao je Lučić za kanadske elektronske medije.

Sin jugoslovenskih emigranata ima 28 godina, a prošle sezone odigrao je 81 utakmicu za Kingse, uz učinak od 20 golova i 25 asistencija, i nakupio je 79 kaznenih minuta. Pre toga je osam godina igrao za Boston i tamo je u 566 utakmica zabeležio 342 poena.

Dobar deo od tih osam godina Lučić je u Bostonu proveo sa sadašnjim generalnim menadžerom Oilersa Piterom Kjarelijem. Njih dvojica su 2011. osvojili Stenli kup.

Edmonton je napravio buru u hokejaškim krugovima u sredu, kada je menjao Tejlora Hola za Adama Larsona iz Nju Džersija. Lučić bi sada trebalo da zauzme njegovo mesto na levom krilu i verovatno da zaigra sa Mekdejvidom.

Hol je mnogo opasniji po gol, ali Lučić je nepredvidiv igrač koji koristi svakom timu.

Oilersi već nekoliko godina pokušavaju da se vrate na pobedničke staze, a najčešća kritika koju su dobijali je da imaju previše „istih“ igrača, protiv kojih je lako igrati, tako da bi Lučićev dolazak to trebalo da promeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar