U trendu

Milan ubedljiv u milanskom derbiju

Fudbaleri Milana pobedili su danas na svom terenu gradskog rivala Inter sa 3:0 u 22. kolu Serije A, i tako se približili na tabeli timovima koji se bore za plasman u evropska takmičenja.

„Derbi dela Madonina“ odigran je pred punim San Sirom, a meč je rešen u drugom poluvremenu, kada Inter nije iskoristio penal, a Milan je nakon toga dao dva gola za veliki trijumf, prvi prvenstveni nad Interom posle skoro dve godine.

Tim Siniše Mihajlovića sada je šesti na tabeli, sa 36 bodova, dva manje od Rome, koja je na petom mestu, poslednjem koje vodi u evropska takmičenja.

Inter je drugi deo sezone počeo pobedom, ali je od tada u seriji od četiri utakmice bez trijumfa, sa dva poraza i dva nerešena rezultata.

Milan je poveo večeras u 35. minutu, kada je Aleks nakon centaršuta Keisukea Honde glavom smestio loptu u levu stranu gola za 1:0.

Od tada nije bilo pravih šansi sve do 70. minuta, kada je Aleks napravio faul u svom šesnaestercu, zbog čega je dosudjen penal. Jedanaesterac je izveo Mauro Ikardi, ali je pogodio desnu stativu.

Milan se tada odbranio, a odmah potom je i udvostručio prednost, kada je M’Baje Nijang fenomenalno centrirao u šesnaesterac i pronašao Karlosa Baku, koji je smestio loptu u mrežu za 2:0 u 73. minutu.

Samo četiri minuta kasnije, Milan je iz kontranapada postavio konačan rezultat. Djakomo Bonaventura je prosledio loptu do Nijanga, koji je odmah šutirao, ali je Samir Handanović nogama odbio loptu, samo da bi Nijang iz drugog pokušaja postavio konačnih 3:0.

Milan u sledećem kolu ide u goste Palermu, a Inter dočekuje Kjevo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar