U trendu

Milojević: Imamo ambicije u plej-ofu

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je jako zadovoljan pobedom protiv Cedevite i kazao da se njegova ekipa neće zadovoljiti samim učešćem u plej-ofu Jadranske lige.

„Prezadovoljan sam pobedom, jer veoma poštujem ekipu Cedevite, njihovog trenera i sve što su uradili ove sezone. Ovom pobedom smo overili plej-of i trudićemo se da podižemo formu i igramo sve bolje. Nećemo se zadovoljavati samo učešćem u plej–ofu, već imamo i najveće moguće ambicije“, rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Mega je danas pobedila evroligaša Cedevitu sa 100:93 i tako četiri kola pre kraja obezbedila učešće u plej-ofu regionalnog takmičenja.

„Mislim da smo odigrali na evroligaškom nivou i naterali smo ih da izgube 21 loptu. Smatram da je ta naša ogromna energija presudila. Iako smo primili 93 poena, što je zaista mnogo, mislim da smo igrali dobru odbranu, jer Cedevita je jako dobra ekipa i davala je koševe iz teških situacija. Naterali smo ih da se prilično pomuče za svaki koš, to je na kraju rezultiralo našim trijumfom“, rekao je Milojević.

Nikola Janković je ocenio da je ekipa zaslužila plasman u plej-of.

„Odlična pobeda za nas kojom smo potvrdili učešće u plej-ofu. Ovim trijumfom smo pokazali da zaslužujemo to mesto. Odigrali smo timski, odbrana je bila odlična iako smo primili preko 90 poena. Dokazali smo da možemo da igramo sa svima i mislim da će biti veoma zanimljivo u plej-ofu“, rekao je Janković.

Trener Cedevite Veljko Mršić ocenio je da je Mega zasluženo slavila, ali je i kritikovao sudjenje.

„Mega je zasluženo pobedila. Igrali su bolje i treba im čestitati na tome. Osim prve četvrtine, mi u odbrani nismo igrali dobro, imali smo previše izgubljenih lopti za jednu ovako ozbiljnu utakmicu“, rekao je Mršić.

„Mislim da su, medjutim, svi mogli da vide, a ja prvi put put pričam o tome, bez želje da umanjim trijumf Mege, ovo što se radi i na koji način se sudi u ABA ligi mora biti bolje. Ako se vrše pritisci sa jedne strane, onda se uzima i vraća a to nije dobro. Ukoliko želimo da se ova Liga nastavi dalje, to se mora promeniti“, rekao je Mršić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.