U trendu

Milojević: Verujem u pobedu protiv svake ekipe

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je predstojeći meč protiv zagrebačke Cedevite veliki izazov za njegovu ekipu, ali i dodao veruje u pobedu.

„Dolazi nam jedna od najboljih ekipa lige. Sjajno igraju i u ABA ligi i u Evroligi, gde se ravnopravno bore u Top 16 fazi. Meč protiv Cedevite biće dobar izazov za nas. Verujem u pobedu protiv svake ekipe i isto tako razmišljam i o utakmici protiv Cedevite“, rekao je Milojević za sajt kluba.

Mega sutra u Sremskoj Mitrovici dočekuje Cedevitu u 22. kolu Jadranske lige i ima priliku da pobedom ostvari najveći uspeh u istoriji kluba i plasira se u plej-of.

„Potrebno je da odigramo na nivou koji će nam pružiti šansu za pobedu na ovom meču kojom bi ostvarili veliki uspeh i ispunili naš cilj, plasman u plej-of ABA lige“, naveo je Milojević.

Mega je u prethodnom kolu savladala Sutjesku u Nikšiću sa 73:68, dok je Cedevita pobedila Tajfun sa 94:61.

Mega posle 21 kola zauzima 4. mesto u ligi sa skorom 14/7, dok je Cedevita druga sa 16 pobeda i pet poraza.

Dve ekipe su se do sada sastajale pet puta, a četiri puta pobedio je zagrebački klub. U prvom meču ovih rivala ove sezone, Mega Leks je odigrao sjajan meč u Zagrebu, ali je u finišu posustao i na kraju izgubio sa 78:68.

„Raspoloženje u ekipi je sjajno, a svaka nova pobeda pozitivno utiče na sve. Na jedan stepenik smo od plej-ofa, ali idemo korak po korak i koncentrišemo se samo na narednog protivnika. Uz takav način razmišljanja i požrtvovanost koju prikazujemo na treninzima i utakmicama, došli smo do ovog rezultata“, rekao je košarkaš Mege Djordje Simeunović.

Utakmica izmedju Mege i Cedevite igra se sutra od 19.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.