U trendu

Minesota izgubila od Ć arlota, nova pobeda Njujorka

KoĆĄarkaĆĄi Minesote poraĆŸeni su na svom terenu od Ć arlota 104:95, u utakmici u kojoj je reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica ponovo postigao dvocifren broj poena.

Samo dan poĆĄto su napravili iznenađenje i pobedili Atlantu, koĆĄarkaĆĄi Minesote nisu uspeli na svom terenu da zabeleĆŸe trijumf protiv Ć arlota, ekipe koja nije među glavnim kandidatima za plasman u plej-of.

Vulfsi su vodili sa 11 poena prednosti u prvoj četvrtini, a onda je Ć arlot preokrenuo, preuzeo vođstvo i drĆŸao ga do kraja meča. Minesota je imala viĆĄe skokova i asistencija, ali su Hornetsi bolje ĆĄutirali iz igre.

Bjelica je zavrĆĄio meč sa 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Najefikasniji u poraĆŸenom timu bili su Zak Lavin sa 20 i Karl-Entoni Tauns sa 19 poena i 13 skokova. Minesota sada ima skor od četiri pobede i dva poraza, a u noći između četvrtka i petka joj u goste dolazi aktuelni ĆĄampion i jedini neporaĆŸeni tim ove sezone, Golden Stejt.

Ć arlot su do pobede predvodile rezerve DĆŸeremi Lin sa 19 i DĆŸeremi Lemb sa 18 poena.

Njujork je u gostima pobedio Toronto sa 111:109 u kontroverznoj zavrĆĄnici. Prilikom poslednjeg napada Niksa, Karmelo Entoni je bio blizu aut-linije, a domaća ekipa je traĆŸila aut, ali je sudija dosudio faul Kajlu Lauriju na Lensu Tomasu, koji je pogodio jedno bacanje i doneo timu trijumf.

Trener Toronta Dvejn Kejsi rekao je da je video da je Entoni zgazio liniju, a i iz domaće ekipe se čulo da je snimak pokazao igrača Njujorka kako je van terena, ali on sam nije ĆŸeleo da priča o tome.

„Ne ĆŸelim da gledam snimak. Odlazim odavde. Nema potrebe da gledam u nazad i pregledam neĆĄto ĆĄto je zavrĆĄeno. Ne znam ni sam da li sam zgazio liniju. Verovatno, ali mi odavde odlazimo sa pobedom“, rekao je Entoni.

Niksi sada pomalo neočekivano imaju skor od četiri pobede i četiri poraza, a ovo im je bila treća pobeda na četiri gostovanja ove sezone. Njujork je tokom cele proơle sezone imao samo sedam gostujućih pobeda.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Karmelo Entoni sa 25 poena, dok je Toronto predvodio Demar Derozan sa 29 poena.

Klivlend je zabeleĆŸio sedmi uzastopni trijumf, poĆĄto je kod kuće pobedio Jutu sa 118:114. Ekipu je do trijumfa predvodio Lebron DĆŸejms sa 31 poenom, od čega 17 dao u poslednjoj četvrtini i tako poveo preokret svoje ekipe.

„Bron je najveći koĆĄarkaĆĄ na svetu. Mislim da niko nema veći koĆĄarkaĆĄki IQ od njega, niti da bolje razume trenutak“, rekao je trener Kavsa Dejvid Blat.

Mo Vilijams postigao je 29, a Kevin Lav 22 poena za Klivlend. Jutu je predvodio Aleks Burks sa 24 poena.

Rezultati utakmica igranih u noćo između utorka i srede:

Klivlend – Juta 118:114

Vaơington – Oklahoma 101:125

Majami – LA Lejkers 101:88

Toronto – Njujork 109:111

Milvoki – Boston 83:99

Minesota – Ơarlot 95:104

Nju Orleans – Dalas 120:105

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.