U trendu

Mitrović: Dobra odbrana; Jović: Ne treba da poletimo

Kapiten Crvene zvezde ocenio je da je njegov tim odigrao „pre svega dobro u odbrani“ u večerašnjoj pobedi nad Strazburom u prvom kolu košarkaške Evrolige.

„Dobra utakmica, pre svega u odbrani. Izuzev prve četvrtine, to je zaista dobro izgledalo. To se videlo i po njima, jer su oni ekipa koja mnogo loše reaguje na tvrdu i agresivnu odbranu. Mi smo to znali i videlo se u prvoj četvrtini – čim ih pustite malo, oni tu igraju, pokažu šta znaju, svoj talenat…i onda je teško igrati sa njima“, rekao je Mitrović novinarima posle meča.

Zvezda je večeras pobedila Strazbur sa 81:59, iako je izgubila prvu četvrtinu.

„Čim smo ih malo pritisli, odmah su imali slabija njihova rešenja u napadu. Mi smo to iskoristili sa mnogo lakih poena, što nam je dobro došlo i diglo značajno samopouzdanje i na kraju smo slavili sa visokom razlikom, što je takođe bitno“, rekao je Mitrović.

Kapiten Zvezde završio je utakmicu sa 13 poena i šest skokova.

„Bitno je da mi igramo dobro i iz te naše timske igre će doći i dobra individualna timska igra. Naravno, uvek može bolje i uvek ima prostora za napredak, ali lakše je ispravljati te stvari kad ekipa igra dobro“, rekao je Mitrović.

Zvezda u sledećem kolu gostuje evropskom prvaku Real Madridu.

„Idemo u goste prvaku Evrope, ali pre toga imamo Olimpiju, koja je za nas bitniji meč. Nemamo prava na kiks, naročito kod kuće. Tek kad odradimo Olimpiju, okrećemo se Realu“, rekao je Mitrović.

Najefikasniji igrač Zvezde bio je Maik Cirbes sa 18 poena i sedam skokova.

„Kao i u svakoj drugoj evroligaškoj utakmici, hteli smo da pobedimo, koncentrisali smo se na utakmicu, a veče je bilo ludo kao i uvek. Plan je pre svega bio da se pobedi. Ne planiram pre utakmice da postignem 30 poena ili 40 ili dva, planiramo da pobedimo. Hteli smo da se popravimo u odnosu na prošlu utakmicu i pokažemo i sebi i navijačima da je ovo jako važna utakmica, naročito posle Cedevite“, rekao je Cirbes.

Stefan Jović je bio zadovoljan agresivnošću i lakim poenima, ali je kazao da ekipa ne bi tre.balo da se previše zanese ovim trijumf.

„Iskreno, ne bi trebalo da poletimo posle ove utakmice. Jako bitna pobeda za nas za početak Evrolige i za grupnu fazu, ali pominjem da sada idu znatno jači dueli i nikad se ne zna. Možemo da zavežemo šest poraza i da pričamo drugačije za šest kola. Bitno je da budemo stabilni i da radimo, jer ova ekipa je imala mnogo više zajedničkih utakmica nego treninga. Fale nam dva igrača, kada se oni budu priključili, biće to znatno bolje. Sad nam ide ritam koji nama odgovara, više treninga nam treba da bismo se bolje uigrali i bolje funkcionisali na terenu“, rekao je Jović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar