U trendu

Mitrović: Ne odričemo se borbe za fajnal-for

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da crveno-beli rasterećeno čekaju utakmice četvrtfinala Evrolige protiv moskovskog CSKA, ali je istakao da to ne znači da se odriču borbe za plasman na fajnal-for.

„Još jedno u nizu ‘paklenih’ gostovanja. Ovo je prilika da pokažemo koliko možemo protiv možda i najbolje ekipe u Evropi. CSKA je ekipa popunjena na svakoj poziciji sa dva igrača svetske i evropske klase. Ne treba ih gledati po individualnom kvalitetu, imaju najveću snagu kao tim, ali ako već moram da izdvojim nekog, to su Miloš Teodosić i Nando De Kolo, koji igraju stvarno fantastično ove sezone“, rekao je Mitrović za sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde sutra u Moskvi igraju prvu utakmicu Top 8 Evrolige protiv CSKA.

„Naša prednost može biti upravo ta rasterećenost i njihov imperativ da moraju na fajnal-for. Mi smo neki naš osnovni cilj ispunili odavno. Sve ovo što sada radimo je dodatni plus za ekipu. Dakle, potpuno rasterećeno čekamo ovo četvrtfinale, ali, daleko od toga da se odričemo borbe i šanse i plasmana na fajnal-for“, rekao je Mitrović.

Košarkaš Zvezde Stefan Jović naveo je da će on i njegovi saigrači pokušati da iznenade CSKA.

„Želimo da damo svoj maksimum, imali smo dosta uspona i padova ove sezone u Evroligi, ali kao nagrada za dobar i naporan rad, stigao je plasman u četvrtfinale i mečevi sa CSKA. Prekoputa nas će se naći najbolja ekipa u Evropi u ovom trenutku. Ali, to je što je. Nemamo razloga za neki preveliki pritisak, pa da probamo da ih iznenadimo“, rekao je Jović.

Trener Zvezde Dejan Radonjić kazao je da njegova ekipa u Moskvi mora da pruži sve od sebe.

„Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, koji svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope. S te strane, lako ih je analizirati, radi se o kvalitetu na najvećem mogućem nivou. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da damo svoj maksimum, da pružimo sve od sebe, i da vidimo šta će to da nam donese“ rekao je trener crveno-belih.

Prva utakmica četvrtfinala Evrolige izmedju Zvezde i CSKA igra se sutra od 19.00 u Moskvi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.