U trendu

Mitrović: Neću napraviti glupost, znam kako se igraju derbiji

Fudbaler Njukasla Aleksandar Mitrović rekao je danas da u predstojećem duelu sa velikim rivalom Sanderlendom neće napraviti glupost i da zna kako se igraju veliki derbiji.

Fudbaleri Njukasla u nedelju od 13 časova igraju na gostovanju protiv Sanderlenda, u 10. kolu Premijer lige. Duel crno-belih i crveno-belih se naziva „Tajn-Ver“ derbi i to je jedno od većih rivalstva u evropskom fudbalu.

Njukasl do sada ima 53 pobede, Sanderlend jednu manje, ali je dobio pet poslednjih, dok je 49 utakmica završeno nerešenim rezultatom.

Mitrović je ovog leta iz Anderlehta prešao u Njukasl i imao je problema sa ponašanjem na terenu. On je do sada u sezoni odigrao 11 utakmica u svim takmičenjima i dobio pet žutih i jedan crveni karton.

Zbog isključenja sa Arsenalom dobio je tri utakmice suspenzije, a 21-godišnji srpski reprezentativac rekao je da neće ponoviti grešku iz duela sa Arsenalom.

„Biće mnogo strasti u predstojećoj utakmici, ali ne želim da ponovim grešku iz utakmice sa Arsenalom i napravim nešto glupo. Želim da budem na nivou. Znam da će pokušati da me provociraju, ali biću jak i pokušaću da postignem golove i pomognem saigračima“, rekao je Mitrović za klupski sajt.

Bivši fudbaler Partizana Mitrović je do sada postigao dva gola u Premijer ligi, protiv Mančester sitija, kada su crno-beli izgubili sa 1:6 i u prošlom kolu u pobedi nad Noričem od 6:2, što je bio prvi trijumf ekipe Stiva Meklarena u ligi.

„Ovo je derbi. Imam samo 21 godinu ali igrao sam mnogo velikih derbija, velikih utakmica. Znam kako se takvi mečevi igraju i kako se postižu golovi u njima. Nadam se da ću nastaviti da postižem golove i zatresem mrežu u svojoj prvoj utakmici protiv Sanderlenda“, rekao je Mitrović.

Posle devet kola u Premijer ligi Njukasl ima jednu pobedu i zauzima 18. mesto sa šest bodova, a Sanderlend još nema pobedu i poslednji je na tabeli sa tri boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.