U trendu

Mladenović jedva čeka da zaigra Bundesligu

Srpski fudbaler Filip Mladenović postao je novi igrač Kelna, sa kojim je potpisao ugovor na četiri i po godine, saopštio je danas ovan nemački prvoligaš.

Mladenović je došao iz beloruskog BATE Borisova. Klubovi nisu objavili koliki je transfer ovo 24-godišnjeg levog beka, ali mediji u Nemačkoj nagađaju da je u pitanju suma od oko milion i po evra.

Mladenović je u BATE došao 2014. godine iz Crvene zvezde. Za beloruskog šampiona odigrao je 78 utakmica, uključujući i 11 u Ligi šampiona, u kojoj je postigao dva gola.

„Bundesliga mi je veliki izazov i veoma se radujem što ću moći da je igram sa Kelnom. Razgovori sa upravom su me apsolutno ubedili da je ovo pravi potez za mene. Mnogo sam slušao o Kelnu u mojoj rodnoj Srbiji. Stvarno jedva čekam da upoznam saigrače, grad i klub“, rekao je Mladenović za sajt kluba.

Direktor Kelna Jerg Šmatke kazao je da je dolaskom Mladenovića tim kompletiran za nastavak sezone.

„On ima međunarodno iskustvo i snažno drži levu stranu. Skrenuo je na sebe pažnju u Ligi šampiona ove sezone, tako da sam vrlo zadovoljan što nas je izabrao i što smo uspeli da završimo ovaj transfer“, rekao je Šmatke.

Keln je prvi deo Bundeslige završio na devetom mestu, sa 24 boda iz 17 utakmica. Sezona se nastavlja 23. januara, kada će „jarčevi“ dočekati Štutgart.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.