U trendu

Mladi igrači Mege zadovoljni dobijenom šansom

Košarkaš Mega Leksa Stefan Simić rekao je da je osećao mali pritisak pre utakmice sa Olimpijom u Jadranskoj ligi, kao i da veruje da je iskoristio šansu koju je dobio u pobedi nad ljubljanskim timom.

„Osećao sam mali pritisak, ali samo dok utakmica nije počela. A onda je sve odjednom nestalo. Saigrači i trener su mi ulili sigurnost i lepo sam se osećao na terenu. Uživanje je igrati u ekipi gde svi stalno bodrimo jedni druge“, rekao je 19-godišnji Simić dan posle meča.

Mega je pobedila 99:89 i tako prenoćila na prvom mestu tabele Jadranske lige. Beogradski tim koji igra u Sremskoj Mitrovici je ubedljivo najmlađi u ligi, sa prosekom igrača od 19,6 godina. Među njima je i Simić, koji igra na dvojnu registraciju i za ekipu Srema u drugoj ligi.

„Dočekao sam svoju šansu i verujem da sam pomogao timu da zabeleži veoma značajnu pobedu. Svi vredno radimo na treninzima i strpljivo čekamo priliku znajući da će ona kad tad doći jer je Mega klub koji mnogo ulaže i veruje u mlade igrače. Ono što je najvažnije je da takav koncept daje rezultate: ekipa pobeđuje, rastemo iz meča u meč, pa je tako i atmosfera u timu sjajna“, rekao je Simić, koji je utakmicu u Ljubljani prvi put počeo kao starter.

Mega je protiv Olimpije igrala bez Ognjena Jaramaza i Radovana Đokovića, kao i bez od ranije povređenog Radeta Zagorca. Protiv Olimpije je debitovao i Alfa Kaba, koji je

U duelu sa Olimpijom u dresu Mege debitovao je francuski internacionalac Alfa Kaba koji je zbog povrede odsustvovao mesec i po dana.

„Mislim da sam dobro odigrao meč s obzirom na dugu pauzu. Nisam postigao mnogo poena, ali sam se trudio da u odbrani i skoku ispunim ono što je trener od mene tražio. Očekujem da ću podizati formu kako vreme bude odmicalo, jer zaista odlično treniramo“, rekao je takođe 19-godišnji Kaba.

„Već na početku priprema sam verovao da ovaj mladi tim može mnogo toga, ali sam u nekom trenutku pomislio da ćemo imati problema zbog brojnih povreda. Uspevamo, ipak, da prebrodimo sve to tako da sam presrećan zbog rezultata koje smo ostvarili do sada, kao i naših igara“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar