U trendu

Moramo da popravimo realizaciju

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi nacionala selekcija u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine trebalo da popravi realizaciju i dodao da stvari u ekipi idu u boljem smeru.   

„Mislim da smo odigrali dobru utakmicu po veoma teškom terenu. Prvo poluvreme nismo uspeli da izvršimo pritisak, ali u nastavku smo izašli visoko i počeli da stvaramo šanse. Dali smo gol iz prekida, a treba da popravimo realizaciju, jer stvaramo mnogo prilika koje moramo pretvarati u golove“, rekao je Ivanović, a preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Reprezentacija Srbije ostvarila je juče prvu pobedu u 2016. godini, pošto je u Talinu u prijateljskoj utakmici trijumfovala protiv Estonije sa 1:0.

„Mi uvek igramo bolje protiv kvalitetnijeg protivnika, ali uvek ponavljam, protiv ovakvog rivala se pokazuju snaga i moć. Zato onaj ko se razume u fudbal neće i ne može da potcenjuje ovaj rezultat u Talinu. Uostalom, mi smo ranije u kvalifikacijama imali problema upravo u mečevima sa uslovno rečeno slabijim protivnicima, setimo se Azerbejdžana, Kazahstana, pa ove Estonije, Jermenije…“, rekao je Ivanović i dodao:

„Zato je dobro da dobijamo i ovakve utakmice, a to nas čeka u Gruziji i Moldaviji (u predstojećim kvalifikacijama). Stvari idu u dobrom smeru“, dodao je on.

Reprezentacija Srbije će 5. juna igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, a u septembru nacionalnu selekciju očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.