U trendu

Morinjo ne planira pauzu posle odlaska iz Čelsija

Portugalac Žoze Morinjo ne planira pauzu u trenerskom poslu posle odlaska iz Čelsija, navodi se u današnjem saopštenju agencije koja ga predstavlja.

„Žozeu Morinju je drago što se (2013) vratio u fudbalski klub Čelsi, jer je uspeo da donese navijačima novu šampionsku titulu u Premijer ligi. Tokom karijere, Žoze je ponekad birao da napusti klubove, ali samo je u Čelsiju klub odlučio da bi (Morinjo) trebalo da ode. On neće pauzirati, to mu nije potrebno, nije umoran, pozitivan je i gleda napred“, navodi se u saopštenju agencije CAA Sports.

Čelsi i Morinjo su u četvrtak popodne sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata ekipe. Aktuelni šampion Engleske je u 16 kola u Premijer ligi pretrpeo devet poraza i nalazi se na 16. mestu na tabeli sa 15 bodova, na bod od zone ispadanja.

„Žoze se nada da će njegova budućnost posle Čelsija biti uspešna kao kada je iz tog kluba otišao 2007. godine“, navodi se u saopštenju.

U svom prvom mandatu Morinjo je osvojio dve šampionske titule sa Čelsijem, FA kup, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.

Posle odlaska iz Čelsija preuzeo je Inter s kojim je osvojio pet trofeja, a najuspešnija godina bila 2010. kada je osvojio „triplu krunu“ – prvenstvo, Kup i Ligu šampiona.

Posle toga je otišao u Real Madrid sa kojim je osvojio tri trofeja, a 2013. godine se vratio u Čelsi i osvojio šampionsku titulu i Liga kup.

Morinjo je danas vidjen na utakmici drugoligaša Brajtona i Midlsbroa. Midlsbro predvodi Aitor Karanka, koji je bio Morinjov pomoćnik u Real Madridu.

„Zbog njegove ljubavi prema fudbalu, Žozea ćete videti na fudbalskim stadionima gde će podržavati prijatelje. Neće prisustvovati utakmicama iz elitne lige jer ne želi da se spekuliše o njegovoj budućnosti“, dodaje se u saopštenju. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar