U trendu

Morinjo: Nisam izgubio podršku igrača

Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da nije izgubio podršku igrača, posle eliminacije iz Liga kupa, u kome je londonski klub branio trofej.

Čelsi sinoć nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Liga kupa pošto je posle penala izgubio od Stouka sa 4:5. U regularnom delu utakmice bilo je 1:1, pošto je Loik Remi u sudijskoj nadoknadi vremena Čelsiju izborio produžetak. Penal za Čelsi promašio je Eden Azar.

Čelsi je pobedio samo jednom u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, a mediji uveliko spekulišu da će vlasnik „plavaca“ Roman Abramovič smeniti Morinja.

Pojedini mediji naveli su da će Morinjo dobiti otkaz ako za vikend Čelsi izgubi u derbiju od Liverpula, ali su i doveli u pitanje poverenje igrača u portugalskog trenera.

„Zaista mislite da me igrači ne podržavaju? Mislite da nisu dali sve od sebe da pobede? To je zaista tužno, ne zbog mene, nego zbog igrača. To je nedostatak poštovanja prema igračima, ne prema meni. Što se mene tiče,  bila bi fantastična situacija da su igrači protiv mene jer bih onda mogao da kažem da nismo ostvarili rezultat jer su oni protiv mene“, rekao je Morinjo, preneli su danas britanski mediji.

„Ono što neki ljudi pišu ili govore je zaista loše za igrače. Moji igrači su pokušali sve. Ne želim da pričam o prošlonedeljnom porazu od Vest Hema, ali ako je neko gledao drugo poluvreme, kako smo igrali sa 10 igrača, onda će videti da je ono što je napisano, nedostatak poštovanja prema fudbalerima“, dodao je on.

Čelsi je prošle subote izgubio od Vest Hema sa 1:2, a Morinjo je isključen zog rasprave sa sudijom, zbog čega ga je Fudbalski savez optužio za nedolično ponašanje. Portugalac od tada nije davao izjave.

„Moja situacija je fantastična. U sredu mi je slobodan dan, imam fantastičnu porodicu. Svake noći dobro spavam, uživaću u danu, uživaću i u četvrtak. To će biti još jedan dan kakav sam vodio u poslednjih 15 godina – pošten i posvećen“, rekao je Morinjo.

Upitan da li je posle vikenda imao nova uveravanja o ostanku na poslu, Morinjo je odgovorio: „Nije mi potrebno više“.

On nije želeo da okrivi Azara za poraz, posle promašenog penala.

„On je naš najbolji izvođač penala, ali poslednja stvar koju ću da uradim je da ga krivim. Ako bi trebalo da krivim nekoga, trebalo bi one koji kažu treneru da ne žele da izvedu penal i pobegnu. Teže je kada igrate vrlo loše i izgubite nego kada igrate dobro i izgubite. Mislim da će posle poraza od Stouka fudbaleri Čelsija biti tužni, ali pozitivni“, rekao je on.

„Kako mogu da odu sa nedostatkom samopouzdanja? Zbog čega? Igrali su dobro“, dodao je Morinjo.

Posle 10 kola u Premijer ligi aktuelni šampion Čelsi zauzima 15. mesto na tabeli sa 11 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar