U trendu

Može li Barselona da padne na Kalderonu?

Barselona je u krizi, dva vezana poraza u Primeri od Reala i Sosijedada doveli su u pitanje već viđenu novu titulu, a već sutra sledi novi ispit – revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletika u Madridu.

Posle 2:1 na Kamp nou, ponajviše zahvaljujući nesmotrenom Fernandu Toresu, koji je prvo postigao gol, a potom dobio „dva brza žuta kartona“ Madriđani se nadaju da uz veliku podršku sa tribina mogu u polufinale i na taj način repriziraju 2014, kada su u istoj fazi eliminisali Katalonce.

„Očekujem da atmosfera na Kalderonu bude paklena. U Barseloni zbog poznatih okolnosti nismo mogli da dobijemo, ali i dalje imamo dobar rezultat i verujemo u prolaz“, izjavio je vezista Madriđana Koke, koji je pre dve godine postigao gol vredan polufinala.

Atletiko je minulog vikenda pobedom protiv Espanjola 3:1 napravio odličnu uvertiru, dok je Barselona izgubila na gostovanju Sosijedadu 1:0.

„Dođe takav dan u fudbalu da lopta jednostavno neće u mrežu. Ali, mi smo kao porodica, ujedinjeni smo i najvažnije je da stvaramo šanse. Ako bude tako u Madridu sigurno prolazimo“, izjavio je Ivan Rakitić i podsetio na činjenicu da je Barselona od dolaska trenera Luisa Enrikea odigrala sedam mečeva protiv Atletika i dobila svih sedam.

Jesenas na Kalderonu, u Primeri, bilo je 2:1 za Katalonce (Nejmar i Mesi), dok je gol za Atletiko postigao, naravno, Tores, koji sutra neće biti u timu zbog suspenzije.

Istovremeno, Bajern će nakon 1:0 u Minhenu gostovati Benfiki u Lisabonu i bez obzira što je fudbal nepredvidiv, sve osim sigurnog prolaska Bavaraca u peto uzastopno polufinale, bila bi prvorazredna senzacija. U protivnom, Benfika bi se među četira najbolja vratila posle 26 godina, odnosno, posle 1990, kada su u četvrtfinalu eliminisali Dnjepar, u polufinalu Marselj i tek u finalu poraženi od Milana.

Srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa najavljen je kao starter u ekipi Benfike.

Utakmice u Madridu i Lisabonu igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.